Actualitate Recomandări

Tânăr reținut după ce a făcut cumpărături online cu cardul altcuiva

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară pentru documentarea activității infracționale a unui tânăr de 22 de ani, din Bistrița Bârgăului, bănuit de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Dosarul penal întocmit se află în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 12-16 aprilie a.c., acesta ar fi accesat fără drept contul bancar al unui bărbat din Bistrița Bârgăului prin utilizarea datelor cardului și ar fi efectuat 4 tranzacții financiare frauduloase, fără acordul lui, pe platforme de cumpărături online.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 31.442,01 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un telefon mobil, o tabletă, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Tânărul a fost condus la audieri, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 ore. În cursul zilei, va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.     

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.