Social

De ce a plecat de acasă fata de 13 ani din Târlișua, unde a fost găsită și ce se întâmplă acum cu ea

Adolescenta de 13 ani care a plecat de acasă duminică a fost găsită de doi soți din Târlișua într-o colibă. Avea la ea patru cornuri, o sticlă de apă, o lanternă și o carte de citit, a relatat într-un vlog Ioan Rus din Târlișua.

”Gabriela a fost găsită de niște oameni cu suflet mare care puteau sta bine merci acasă pentru că era un timp ploios, urât afară. Puteau să doarmă sau să se uite la televizor, dar Liviu Sima cu soția lui au decis să ia dealurile la pas și să meargă în căutare. S-au implicat și nu s-au dat bătuți. Floarea chiar zicea că se poate găsi acul în carul cu fân. Uite că s-a demonstrat că acel ac mic poate fi găsit în carul cu fân. Liviu simțea că trebuia să meargă și s-a dus, oameni cu spirit civic. Bunul Dumnezeu le-a scos-o pe Gabriela înainte. Au găsit-o într-o colibă lângă o casă părăsită, în Dealul Negrilor, la Lutul Alb, fosta casă a lui nea Sandu Cârja, mort. Vă dați seama cum poate fi găsit un copil după două nopți dormite afară, dar era conștientă, iar după ce și-a dat drumul la cuvinte a povestit ce s-a întâmplat acolo, exact ce am mai spus cu o seară înainte. Fetița a declarat în fața mea, a doamnei Floarea și a doi polițiști, motivele pentru care a plecat de acasă. Într-adevăr, duminică nu a bătut-o mama ei, dar nici nu a crezut-o când i-a spus că într-o poză de pe telefon, luată de pe internet, nu e persoana ei și mama-sa a amenințat-o că luni dimineața, când începe școala, merge și o face de râs în fața copiilor și a profesorilor să vadă cu ce se ocupă ea, anturajul ei, prietenii ei, bla, bla, bla … Îmi pare foarte rău să o spun, dar această mamă nu trebuie să mai aibă dreptul să mai crească un copil”, a spus Ioan Rus din Târlișua într-un vlog.


El a spus că fata a relatat celor care au găsit-o mai multe episoade în care ar fi suferit agresiuni din partea mamei.

”La un moment dat, mama ei era la serviciu și a trimis-o să dea de mâncare la vacă, după care să-i trimită mesaj că i-a dat. Fetița a uitat, a mers în casă și s-a apucat de învățat, a uitat să-i trimită mesaj. E premiantă, aproape an de an ia premiul 2, premiul 3. Când s-a întors mama ei acasă, nici una, nici alta, a luat cârligul de la sobă și i-a spart arcada. Mai are și în ziua de azi un semn. Multe situații de genul acesta au fost prin care a trecut acest copil de 13 ani care are prieteni, au un grup pe Facebook, pe WhatsApp sau pe Instagram, ce au nu știu, vorbesc, e normal să vorbească”, a mai spus el.

Ioan Rus a explicat că au fost îngreunate căutările de informația potrivit căreia fata a urcat într-o mașină a cuiva și a plecat, iar multă lume nu a vrut să se implice convinsă că ar fi plecat cu bărbați.

”Nu s-a gândit nimeni că ea ar fi trecută prin apă ca să meargă în partea cealaltă. A trecut prin apă ca să nu se mai întâlnească cu mama ei. A stat cu mocasinii uzi 48 de ore, a dormit o noapte afară, una într-o colibă. Dumnezeu a ținut cu ea că nu au fost zero grade în nicio noapte. Toți vecinii ne-au spus că e fricoasă și noaptea nu ar merge, dar uite că de frica bătăii, de frică să nu fie umilită în fața copiilor și-a învins cealaltă frică, a mers noaptea prin pădure, avea un tricou și o geacă roșie, o căciulă și un ghiozdănel. Și-a pus patru cornuri, o sticlă de apă, o lanternă și o carte de citit, ceva cu ”nu vei regreta bunică”. ”Ne-a zis că nu vă imaginați câtă bătaie a luat bunica apărându-mă pe mine!”, a adăugat el.

Ioan Rus din Târlișua a explicat că Gabriela, după ce a fost găsită de cei doi soți, a fost anunțată Poliția care a luat-o și a predat-o Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Timp de 5 zile, ea va sta la Năsăud, la un centru de primire.

”Va sta câteva zile, va fi examinată de un psiholog. Fetița vrea cu orice preț să stea la tată care a nu a bătut-o niciodată, nu a atins-o nici măcar cu un deget. Este o anchetă, dar autoritățile vor decide unde va sta și cu cine. Tatăl lucrează, dar are toate condițiile pentru anul în care trăim, are baie. Și copila are ceva probleme pentru că a fost traumatizată, dar tocmai pentru asta sunt psihologi. Eu sper ca autoritățile să își facă treaba, iar cine e vinovat să plătească. Eu îi voi da 500 de lei când vine acasă să-și cumpere ce vrea, o să o premiez, pentru că ambalajele de la cornuri le-a pus în ghiozdanul ei, nu le-a aruncat. Este un exemplu demn de urmat. Bravo, Gabriela, și tuturor copiilor care aveți educația de a nu arunca deșeurile în natură”, a spus Ioan Rus.

12 comentarii

 • După o astfel de poveste, ce mai poate fi spus?… Din păcate nu toate cele care nasc pot fi și mame! Nu toți copiii, mai ales într-o țară cu iz bananier precum țărișoara noastră dragă, au parte de copilărie reală, dragoste părintească, respect și îmbrățișări și căldură maternă, cum se dovedește și în cazul acestei domnișoare! O astfel de așa-zis mamă ar trebui decăzută din drepturi, fără nicio discuție! Fetița nu a plecat de acasă ca să doarmă sub cerul liber sau în colibă de prea mult bine, de prea multă atenție sau dragoste maternă! Să-i fie rușine acelei brute denumită greșit mamă, toată cinstea, respectul și dragostea pentru această fetiță! Și eu aș fi dispus să o ajut cu bănuți. Cu tot dragul și deschiderea! Sincere felicitări INIMOȘILOR care au decis să o caute, deși nu aveau obligația legală, ci doar pe cea umană și morală! Toată cinstea și maxim respect!

  62
  2
 • Dlu Rus felicitari pentru implicare, dar hai sa nu dam prea multe detalii despre fetita public. Haideti sa-i protejam intimitatea si sa o protejam. Pastrati detaliile pentru Politie si celelalte institutii.

  38
  3
 • Decât sa-i cautati alt camin copilei nu mai bine ati evalua-o psihiatric pe mama ei si sa o internati dupa aia într-un azil de nebuni?
  Ca o mama normala nu face ce a facut ea….
  Copila poate ramâne si în grija bunicii care a fost dispusa sa ia bataie pentru ea….

  30
  3
  • Subscriu părerii că mama este cu probleme psihice. Acesta nu este comportamentul unei mame sănătoase afectiv_emoțional.
   De asemenea cred, cu tărie, copilul trebuie incredintat parintelui cel mai apt sa o crească:bunica, tata. Doar in ultimă instanță instituționalizat.

   18
   1
 • Ascultați-mă pe mine, că știu eu cum stau treburile , și dați copila bunicii sau faceți un sondaj pe net să vedeți părerea cititorilor.

  20
  9
  • sper ca glumesti. Am crezut ca in spatele „citizen” sta un om serios. Dar de fapt e unul vai de capul lui…

   4
   11
  • vezi ca încurci comentatorii.
   sunt unii atât de inepti încât nu-i duce capul nici sa-si gaseasca alt nickname….sunt la nivel de maimuta care imita ce vad în jurul lor…..

   10
   2
 • final fericit cu cautarile, insa fetite a fost abuzata si maltratata de neandertala de mama a ei, am citit si am urmarit de cand a disparut si pana a fost gasita, bravo acelor cetateni pt gest, mama ei trebui psihic evaluata, clar

  19
 • fata trebuie protejata! punct! altfel va dezvolta acelasi tip de trauma si fata de copii ei, autoritatile judecatoresti sa nu mai fie oarbe si insensibile si sa isi faca treaba ca la carte dar cu sufletul si cu gandul la copila asta care a inteles sa ia cu ea o carte!!! va dati seama? o carte. Asta spune multe despre fetita….. salvati-o !!!!!!

  27
  1
 • Pentru cei care spuneți că fetița trebuie data tatălui: unde a fost tatăl până acum? De ce a stat cu mâinile în sân și nu a intervenit știind că fetița e bătută de mama?

  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS