Actualitate

De ce a rămas la faza de proiect Centrul integrat de servicii publice comunitare

Proiectul privind Centrul integrat de servicii publice comunitare de pe strada Grănicerilor stagnează, a spus prefectul Ovidiu Frenț la ultima ședință a Colegiului Prefectural din lipsa bugetului de stat pe 2019: ”Ar fi trebuit să nu se politizeze problema bugetului și să se înțeleagă faptul că este al tuturor românilor”.

”Îmi exprim satisfacția pentru numirea domnului Daniel Suciu în onoranta funcție de vicepremier și ministru al Dezvoltării și Administrației Publice. Este, iată, o performanță deosebită pentru un alt bistrițean. Îi dorim, pe această cale, mult succes și sunt convins că și proiectele județului nostru vor avea, ca și toate celelalte din țară, atenția cuvenită pentru că etapele și birocrația și tot ce înseamnă un proiect de la idee până la implementarea lui sunt lucruri complexe, nu simple, și mă gândesc acum la acel proiect la care țin foarte mult, acel centru de servicii publice comunitare, care stangează tocmai prin nepublicarea bugetului de stat pentru că eu nu am posibilitatea să achiziționez serviciul de elaborare a unui PUZ și acest lucru este deranjant”, a spus prefectul Frenț.

Potrivit acestuia, ”foarte mulți primari și șefi de instituții sunt în aceeași situație: nu se pot derula ocupări de posturi, nu poți avea nimic fără un buget”: ”Acesta este un lucru regretabil. E prima oară de când sunt în această instituție când spun acest lucru că ar fi trebuit să nu se politizeze problema bugetului și să se înțeleagă faptul că este al tuturor românilor”, a adăugat prefectul județului.

În 2017, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a explicat pe ce considerente a ales municipalitatea un teren de la capătul străzii Grănicerilor pentru construcţia viitorului centru integrat de servicii publice comunitare.

Edilul a spus că administraţia locală s-a „grăbit” ca Prefectura Bistriţa-Năsăud să fie prima din ţară care depune un proiect în acest sens ca să devină „centru pilot” în România: „Eu spun că analiza a fost aprofundată, iar reacţia noastră foarte bună. Se pune problema primul venit, primul servit şi, dacă Prefectura va reuşi să depună prima documentaţia, avem şansă să fim centru pilot, dacă nu, altă dată şi cu altă ocazie. Pe de altă parte noi nu putem muta serviciile la Viişoara, Slătiniţa sau în altă parte unde nu e circulaţie. Este adevărat că ne-am gândit şi la circulaţie pentru că, în zona respectivă, se construieşte o bretea care face legătura cu strada Grănicerilor, PUZ-ul mall-ului de pe partea dreaptă. Oriunde am amplasa un astfel de centru în Bistriţa, se pune problema ca cetăţenii, iar cei mai mulţi sunt în cele două cartiere mari, Independenţei şi Ştefan cel Mare, să ajungă la punctul respectiv. E adevărat că cei de pe Independenţei vor trebui să traverseze oraşul, asta este, dar cei din Ştefan cel Mare au varianta foarte simplă pe Avram Iancu, Grănicerilor unde este şi o parcare generoasă. Am studiat amplasamentul respectiv din toate punctele de vedre, ne-am pliat şi pe rapiditate şi avem şi o arteră nouă în construcţie la ora aceasta”.

5 comentarii

 • Ce vorbiți domnule Frenț ?
  Că nu-i bugetul gata ?
  Da cine v-a împiedicat să-l adoptați prin octombrie-noiembrie 2018 , cum ar fi fost normal și constituțional , pentru a fi aplicabil din ianuarie ?
  Că doar puteți, nu ?
  De ce vreți să-i anulați și atributul constituțional al președintelui de a sesiza curtea constituțională (altă anexă a PSD) cu legile pe care le consideră neconstituționale.
  Că zeci de legi s-au dovedit neconstituționale numai în 2018.
  Dacă – doamne ferește – legea bugetului este, pe undeva, pe acolo, neconstituțională, ce vă faceți ?
  Nu mai luați salariul ?
  Întrebări de-astea îmi pun și eu când modificați de 100 de ori codul fiscal într-un an și mă trezesc că nu mai am de unde da salarii la angajați, ca pot plăti dările.
  Ciocoi-s vechi , dar noi ?

 • O imbecilitate! Serviciile publice sunt foarte bine acum, în centru , dar se pare că actualului prefect a început să-i pută poporul și, na trebuie să-l mute la han-tătar.
  Cât despre retorica pesedragnistă; la ce te poți aștepta. Filiala lui Răducu, e dresată să muște din dușman. O să se schimbe și numele județului dacă mai prinde Răducu un mandat: Nord-Teleorman o să scrie pe noi.

 • esti zero…in ce spui si in ce ai facut vreodata
  acum 23 de ani nu stiai cum sa mai sugi un salariu gratis din stanga si dreapta pe la niste cooperative mestesugaresti …UN STIL SPECIFIC POLITRUCILOR pesedisti din ZIUA DE AZI…

  tu nu te poti kk ca nu ai buget aprobat?
  TU NUMESTI PERFORMANTA LA SUCIU?
  …halalt politician mai esti!!!!
  mai bine taceai ca iti sta mult mai bine….
  cineva ar fi spus…HAI SICTIR!

 • De ce a ramas in faza de proiect centrul integrat de servicii publice comunitare ? Simplu: fiindca este o mare prostie. Cu atat mai mult cu cat tampenia asta a izvorat din „gandirea inteleapta” a tovarasului Cretu, cel care de la inceput a fost pus pe mutat si a inceput cu mutarea statuilor. De la el s-au molipsit si ceilalti PSD-isti cu idei putine si acelea proaste. Chiar si prefectul Ovidiu Frent, care parea un om cu judecata pana anul trecut cand a mutat pe furis „troita revolutiei” din Piata Petru Rares in Cimitirul Municipal, iar acum a preluat de la Cretu asta cu mutarea centrului de servicii publice comunitare. La fel si Cristian Nicolae, alt PSD-ist, ca sa faca si el ceva, vrea sa mute stadionul din Bistrita in Unirea. Astia in loc sa faca ceva in plus pentru oras, muta lucrurile facute de altii dintr-un loc in altul, dupa lozinca „ziua trece, leafa merge- noi muncim cu drag”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.