Actualitate

De ce au rămas săracii Bistriței fără pachete cu alimente înainte de Paști

Pachetele cu făină, zahăr, ulei, orez, paste și conserve pe care Primăria Bistrița obișnuiește să le dea nevoiașilor din oraș înainte de marile sărbători religioase au fost așteptate degeaba acum, înainte de Paște de cei 1800 de potențiali beneficiari. Întrucât bugetul local a fost aprobat doar de curând, municipalitatea nu a putut procura alimentele la timp.

”Acordarea acestor pachete este condiționată, așa cum se știe, de aprobarea bugetului. După cum se știe abia săptămâna trecută a fost aprobat bugetul pe 2019, hotărârea nu este sosită la noi. Abia în momentul în care avem hotărârea se demarează procedurile de achiziție care durează minim 45 de zile conform legislației în vigoare. În momentul în care se va face achiziția, imediat vor fi distribuite pachetele către beneficiari”, a spus Radu Dreptate, directorul Direcției de Servicii Sociale a Primăriei Bistrița.

Potrivit acestuia, vor fi pregătite 1800 de pachete pentru pensionarii care au venituri sub o mie de lei lunar, persoanele cu handicap și persoanele vârstnice de peste 65 de ani fără venituri.

”Unii au mai întrebat dacă le dăm aceste pachete, dar ei știu deja că aceste lucruri sunt condiționate de buget. Cum toți au aflat că s-a aprobat târziu bughetul au înțeles și așteaptă cu răbdare ca în fiecare an fiindcă știu că le vor primi. Sperăm ca, până de Rusalii, lucrurile să se clarifice. Nu promit”, a spus Radu Dreptate.

4 comentarii

 • Este un minor dar semnificativ indiciu al incompetenței administrative și al proastei guvernări.
  Funcționari publici bine plătiți nu-și fac treaba , de la mare la mic, și nu li se pare că ar trebui să răspundă în fața cetățeanului contribuabil, ai cărui bani îi administrează.
  Proastă nație este cea care dă astfel de guvernanți.

 • La SRI ( pt Coldea) sunt oameni noi, oameni PSD – ului asa ca trebuie avut grija se dansii.
  Cei din vechea garda au fost scosi la pensie la 45 de ani
  Au avut de ales pensia sau mutarea intr-un alt serviciu mai prost renumerat
  Banuiti ce au ales.
  Pt a fi corecti, trebuie mwntionat ca toti bugetarii au primit premii de Pasti ca asa e stipulat in contract .
  Pachetele de Pasti , pt amarati se vor da inainte de 25 Mai si tot atunci se va aminiti beneficiarilor cu cine trenuie sa voteze pt a primi si in viitor pachete.

  • Ce ar fi să-i pupi tu în fund pe toți bugetarii caren-au primit premiu de Paști?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS