Primăria Prundu Bârgăului s-a văzut nevoită să cumpere lemn de foc pentru populație de Direcția Silvică Bistrița și de la terți întrucât partizii aprobați de Garda Forestieră trebuie reverificați urmarea unor sesizări depuse de activiști de mediu.
Primăria Prundu Bârgăului deține peste 10.000 de hectare de pădure administrate prin Ocolul Silvic Tihuța- Colibița și, cu toate acestea, nu poate oferi locuitorilor comunei lemn de foc din aceste suprafețe pe care le deține, așa încât administrația condusă de primarul Doru Crișan s-a văzut nevoită să caute alte soluții.
”Pentru acoperirea necesarului de lemn pentru încălzire, comuna Prundu Bârgăului a achiziționat un volum consistent de lemn de foc de la Direcția Silvică Bistrița-Năsăud din proprietatea statului român, partidă aprobată în zona Valea Ciorii – Sărăți. Prin urmare, cetățenii care au domiciliul în zona străzii Văișoara și doresc să achiziționeze lemn în perioada imediat următoare sunt rugați să se adreseze lucratorilor din cadrul Ocolului Silvic Tihuța-Colibița. Transportul se va efectua cu autocamionul aparținând Primăriei Prundu Bârgăului. Prețul de vânzare a lemnului de foc achiziționat de la Direcția Silvică Bistrița-Năsăud este de 350 lei/mc”, a transmis primarul Doru Crișan pe Facebook.
Întrucât este nevoie de și mai mult lemn, Primăria Prundu Bârgăului negociază acum să mai achiziționeze lemn de foc pentru populație și de la alte entități întrucât ”toate partizile aprobate sau care urmau să intre în aprobare pentru comuna noastră, au fost blocate și consemnate pentru reverificare de către Garda Forestieră, urmare a acțiunilor așa-zișilor activiști de mediu”.
Asta înseamnă să fi ,,jmecher de jmecher” să vinzi la agentii economici lemn de construcții la 100 lei/mc, de unde vine comisionul, apoi să cumperi din taxe și impozite lemn la 400 lei/mc de la stat și să-l dai cetățeanului la 350 lei, apoi dai vina pe cei care se luptă cu mafia lemnului. No, numa zîc, dar știu ce zâc.