Social

De ce la fiecare ploaie abundentă apa ajunge iar în gospodării de pe str. Mihai Viteazul

Strada Mihai Viteazul continuă să fie inundată la fiecare ploaie abundentă întrucât sistemul de canalizare și de preluare a apelor pluviale administrat de Aquabis nu face față debitului mare de apă, a atras atenția consilierul PNL Florin Urîte în ultima ședință a Consiliului Local în care i-a cerut primarului Ioan Turc să notifice Aquabis în legătură cu problemele de aici.

”Din vechea administrație, pe strada Mihai Viteazul a rămas o mare problemă cu canalizarea. Orice ploaie încă creează probleme acolo. Mințile luminate au lăsat să se dezvolte cartierul acela de sus și cu țeavă de 400 s-au injectat în țeavă de 250 cu pluvială cu tot. Deci încă este o mare problemă și iese mizeria în stradă. Vă rog să faceți o sesizare și Aquabis să își rezolve problema. Văd că profit au, dar stau în continuare. Ei sunt cei care manageriază apa pluvială și canalizarea în Bistrița și încasează destul de mult încă stau inovensivi la acea problemă majoră”, a spus Florin Urîte.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, i-a răspuns că va insista ca Aquabis să facă respectiva lucrare.

”Nu ne-am rezumat numai la notificări, ne-am și văzut de mai multe ori cu cei de la Aquabis. Primăria Bistrița a derulat o investiție de realizare a unui sistem de preluare a apelor pluviale. De aceea, apa dispare repede pe zona plană, dar, în condițiile în care, la ploi torențiale, debitul de apă vine printr-o conductă subdimensionată, pentru că nu există un sistem de captare a apelor pluviale așa cum ar fi normal, sistemul intră sub presiune, capacele sunt aruncate, gospodăriile sunt inundate. Nu mai există disconfortul care exista până la realizarea investiției Primăriei. Lucrurile stau mai bine, dar pentru ca inclusiv investiția noastră să fie integrată într-un sistem mult mai coerent al apei de ploaie este nevoie ca și Aquabis să facă propria lucrare. Ei știu foarte bine acest lucru. Noi insistăm ca lucrarea respectivă să se facă”, a spus primarul.

În 2021, Primăria Bistrița a început derularea obiectivului ”Rețea de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul din municipiul Bistrița”, executantul lucrării fiind Luk Trust Construct 2004, iar valoarea investiției de 2.262.071 lei cu TVA.

Noua rețea de canalizare pluvială, în lungime totală de 603 metri, a fost realizată din tuburi de polipropilenă corugată, cu diametre între 300 și 800 de milimetri. Pe traseu au fost montate 19 cămine de vizitare și un separator de hidrocarburi, apele meteorice fiind colectate de la 50 de guri de scurgere.

6 comentarii

 • Bine, desteptilor, dar de abia ati astupat str Mihai Viteazu după lucrarea care se presupunea că ar fi trebuit să rezolve problema. Deci, nu ati rezolvat nimic, ati facut-o degeaba. Degeaba va zborsiti acum la Aquabis. Sau era treaba lor de la bun început și atunci ati aruncat banii de pomană dintru început sau nu era și atunci ar trebui să vă ocupați de conducta din amonte. Si mai sus, e tot Bistrița. Deci sau va ocupați, sau nu. Numai de caragață sunteti capabili. Și să constatați că plouă și apa e udă.

  33
  1
  • Ați ales un gurist habarnist acum ce vă mai tot plângeți atâta meritați ce ați ales.

   Ps de la Bălănel și Miaunel : Felicitări Turc ! ha ha

   34
   3
 • :::))))) a fost tema principala de campanie a lui Turc! Asta și parcul industrial!!! Deci???? Auzim??? Au trecut 3 ani!!!!!!!speram sa nu mai prindeți încă 4!

  33
  3
 • La Bistrita problema străzilor inundate după fiecare ploaie mai puternică este veche iar autorităţile îşi pasează reciproc răspunderea, fără să facă nimic concret pentru remedierea situatiei. În timp ce municipalitatea susţine că de vină este sistemul subdimensionat al canalizării din zonă, responsabilii Aquabis susţin că pompele bazinului colector aflat în administraţia municipalităţii nu funcţionează bine. Cei care au însă de suferit sunt proprietarii de case din zonele respective, care se văd mere cu apa in curte, in beciuri sau chiar in locuinte. (Vezi: https://timponline.ro/furtuna/).
  Solutii există si ele au fost sugerate de Ion Sandru- directorul general al SC Aquabis- SA, in anul 2019 cînd ploile torentiale din luna mai au inundat zeci de case din Bistrita si Viisoara:
  (Vezi: https://timponline.ro/directorul-aquabis-sandru-pana-face-santuri-garda-ploaie-bistrita/)

  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS