Comunicate

De ce nu îmi aprobă banca credit, după ce ajung în Biroul de Credit?

Biroul de Credit este o societate privată care colectează și centralizează informații despre istoricul de credit al persoanelor fizice și juridice. Aceste informații sunt folosite de instituțiile financiare pentru a evalua riscul de credit al unui potențial client.

Dacă figurați în Biroul de Credit cu întârzieri la plată sau cu credite neperformante, este mai probabil ca banca să vă respingă solicitarea de credit. Acest lucru se datorează faptului că băncile doresc să limiteze riscul de a acorda un credit unei persoane care nu are o istoric de plată bună.

Iată câteva dintre motivele pentru care banca poate să nu vă aprobe creditul dacă figurați în Biroul de Credit:

 • Aveți întârzieri la plată la alte credite. Dacă aveți întârzieri la plată la alte credite, banca va considera că sunteți un risc mai mare de a nu plăti creditul nou.
 • Aveți credite neperformante. Creditele neperformante sunt acele credite care nu au fost plătite timp de mai mult de 90 de zile. Dacă aveți credite neperformante, banca va considera că aveți probleme financiare și că nu sunteți în măsură să rambursați un nou credit.
 • Aveți un grad mare de îndatorare. Gradul de îndatorare este raportul dintre venitul dumneavoastră și valoarea totală a datoriilor dumneavoastră. Dacă aveți un grad mare de îndatorare, banca va considera că sunteți supraîndatorat și că nu sunteți în măsură să rambursați un nou credit.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a crește șansele de a obține un credit dacă figurați în Biroul de Credit:

 • Plătiți toate datoriile la timp. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea istoricului dumneavoastră de credit.
 • Reduceți gradul dumneavoastră de îndatorare. Acest lucru vă va face să fiți mai atractiv pentru bănci.
 • Aveți o sursă stabilă de venit. Banca va dori să se asigure că aveți venituri suficiente pentru a rambursa creditul.

Dacă vă aflați în situația de a figura în Biroul de Credit, este important să discutați cu un consilier financiar pentru a afla ce opțiuni aveți. Există o serie de programe și servicii care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți istoricul de credit și să obțineți un credit.

Articol susținut de NovaCredit Romania! www.novacredit.ro

Etichete

3 comentarii

 • Adevaratul motiv este acela ca bancile (absolut toate , straine!) imprumuta statul cu dobanzi mari si castiguri pe masura , asa incat nu se complica cu niste amarati ce isi permit si ei sa viseze frumos. Restul , sunt povesti !

  16
  1
 • Economiile din vest sunt bazate pe CONSUM (nu productie). productia o fac chinezii,!
  Și pe CEEDIT ( bani luați împrumut) bani pe care nu îi avem, și nu bani economisiti.
  Nu sunt suficiente bunuri, față de câți bani sunt in circulatie!
  Daca vrem ca inflatia sa revină la 2% trebuie să reducem cantitatea de bani, pentru ca să se stabilească un echilibru, între bani si bunuri.

  Vesticii cumpara pana si ochelari de vedere in rate (credite). Un optician se plângea că i-au scăzut vânzările la jumătate. Pentru ca oamenilor nu li se permite sa ia credite!
  Vânzările de telefoane mobile erau tot cu bani luati împrumut! Tot in rate, fără dobânda.
  In 10 min rezolvai totul, in magazin. Vânzătorul rezolva totul. Făcea pe intermediarul între tine și Banca.
  Acum e cu dobânda la credit! Aștepți 1 ora, si vânzătorul iti spune că nu te încadrezi la credit!

  E foarte bine, doar asa facem ca prețurile sâ nu mai crească.

  Sa-si cumpere fiecare ochelari si telefoane cu banii jos, nu cu bani luati împrumut!

  La achiziția unui apartament de 70.000 euro , sau a unui autoturism de 20.000 euro, da. Durează prea mult sa economisești atâția bani!
  Dar nu toate nimicurile cu bani luati împrumut.
  Banii ăștia luati împrumut cresc cererea si cresc prețurile.
  Înainte un covrig sărat costa 1 leu, pentru ca oamenii nu aveau bani.
  Patiseria vindea 500 covrigi pe zi.
  Acum, daca lumea ia bani împrumut si isi permite sa cumpere mai mulți covrigi, se formează coada la Patiserie, nu mai fac fatța sa producă 1000 de covrigi, nu vine nimeni sa se angajeze, nu au făina din cauza războiului,
  Ce fac? Maresc pretul covrigului sarat la 2 lei.
  Totul din cauză că oamenii au mai mulți bani, bani luati împrumut!

  8
  4
  • 😃…

   Eu ca sărac din leagăn toate le am cumpărate în rate, până și Nutella cu care îmi îndulceam clipele în care șeful Wagner urca spre capitala țării sale nervos tare, lunile trecute etc… până și acela l-am cumpărat pe Credit și la final nu am scos nimic în clar de acolo!!!…Popeye a terminat desunflându-se și eu îndatorat cu Nutella în poale.
   Mămăliga ei de treabă 😃

   5
   6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.