Actualitate

De ce nu sunt gata la timp lucrările la Școala Gimnazială nr. 1 și la Liceul ”Tudor Jarda” din Bistrița

Lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială nr.1 Bistrița și la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița nu vor fi gata la timp, ambele având același constructor, firma MIS Grup. Consilierul PMP Oana Săcălean, membru în consiliile de administrație la ambele școli, a cerut explicații de la Primăria Bistrița, dar și penalizarea companiei pentru nerespectarea termenelor contractuale.

Oana Săcălean, membru în CA de la Școala Gimnazială nr. 1 a spus că la ședința la care a participat i s-a semnalat faptul că termenul de finalizare a lucrărilor la această școală, care fusese inițial aprilie 2022, va fi prelungit.

”Din păcate, nu li s-a comunicat care va fi noul termen de finalizare a lucrărilor în condițiile în care nu se respectă nici graficul de realizare a lucrărilor. Aș vrea să știu de ce nu se respectă termenul stabilit și care va fi noul termen”, a spus co0nsilierul PMP în ultima ședință a Consiliului Local de miercuri, 8 septembrie a.c..

Întrucât este membră și în CA la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Oana Săcălean a menționat că și la această școală a fost prelungit cu un an termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare, până în septembrie 2022.

”Membrii CA vor să știe de ce s-a prelungit cu un an realizarea lucrărilor de la Liceul Tudor Jarda, culmea, tot de către MIS Grup, dacă există penalizări pentru nerespectarea termenului inițial. Invit administrația locală să prezinte o dare de seamă cu privire la situația de la acest liceu”, a cerut ea.

Din partea administraței locale, a vorbit Lia Ivașcu, director: ”Este adevărat că și la una, și la cealaltă școală am întâmpinat probleme în execuție. La Școala Gimnazială nr. 1, după începerea lucrărilor și decaparea tencuielilor, s-au constatat unele deficiențe la structură, lucru care a necesitat o suplimentare a expertizei, iar în urma suplimentului de expertiză, au rezultat lucrări suplimentare care au dus la necesitatea reviziei proiectului. Am primit proiectul revizuit, iar după ce îl vom studia și vom face observațiile către proiectant cu privire la recepția lui administrativă, îl vom înainta la finanțator. După ce o să primim confirmarea că proiectul revizuit este conform, va trebui să vedem forma de act adițional la contract sau o achiziție suplimentară pentru aceste lucrări. Acesta este motivul pentru care nu pot spune care este termenul cu care se va prelungi contractul însă, lucrările suplimentare care trebuie făcute și care sunt de o valoare destul de mare și procedurile care vor reglementa această situație o să ne ducă la un termen mai scurt sau mai lung în funcție de contestații și de toate problemele pe care le întâmpinăm cu achiziția”.

În ce privește situația de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Lia Ivașcu a menționat: ”Acolo este altă problemă. Conform contractului de achiziție, noi ar fi trebuit să predăm toate cele trei corpuri, adică toată școala: corpul B care s-a terminat anul trecut, corpul A la care se lucrează acum și sala de sport. Nu s-a putut o găsi o soluție ca să mutăm toți copiii din școală, așa că s-a lucrat eșalonat. Prin urmare nu știu dacă putem aplica penalități constructorului câtă vreme noi nu i-am pus la dispoziție frontul de lucru pentru întreaga lucrare”.

Consiliul Local a aprobat transmiterea în administrarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Bistrița a unor spații în incinta Centrului Comunitar pentru Tineret „CeTin” din str. Liviu Rebreanu nr.18 întrucât unitatea școlară este în plin proces de reabilitare printr-un proiect finanţat din fonduri europene, iar în anul școlar 2021 – 2022 nu are spații suficiente pentru organizarea în condiţii optime a procesului didactic.

Elevii acestei școli vor învăța în două schimburi cu un număr de 48 de clase, respectiv 28 de clase învățământ primar din care 12 în învățământul Step by Step și 20 de clase învățământ gimnazial, cu un efectiv de 1.328 de elevi, având nevoie astfel de spaţii suplimentare.

UPDATE Primăria Bistrița a transmis că, la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, constructor este firma SC Euras SRL Satu Mare.

13 comentarii

  • Aceste firme precum Misgrrup și alții își bat joc de oameni și de lucrări. Pe lângă faptul ca muncesc de mântuială, nici nu termina la timp.E multă politica și mulți bani la mijloc.Ei au câștigat foarte multe licitații pt.lucrari pe care nici măcar nu le executa întotdeauna ei ci le subînchiriaza altor firme. La fel se va întâmpla și la școală gimnaziala A.P.Alexi din Singeorz Bai unde din martie copiii merg la școală în schimburi deoarece unul dintre corpuri e în renovare….lucrează 3 muncitori din Haste în Paște….au dat jos acoperișul și asa a rămas vreo 3 luni . În iulie au cerut eliberarea unui etaj din alt corp al scolii pe motiv ca încep și acolo lucrările, dar pana astăzi nu a venit nimeni sa facă nimic! Copiii acestei scoli vor fi împărțiți în 2 schimburi și în vreo 5 locații, în condiții de pandemie!!!! Vi se pare normal acest lucru???? Cu siguranță, la cum merg treburile nici aici nu se va respecta termenul! Rușine acestor firme și autorităților locale care nu se implica! Nu interesează pe nimeni viitorul copiilor, doar bani, politica și afaceri!!! RUSINEEE.

    • Astia noii din primărie se implica doar la tăiat panglica și la poze pe FB, pe proiectele inițiate de vechea conducere. După un an de luat frâiele primăriei nimic nu s a respectat din programul PNL. Audit 0, organigrama noua 0, ba in plus sunt transferuri făcute, poate treceri la un alt nivel sa numiti alți șefi sau șefe, soții sau soți ai celor din primărie. Am crezut in schimbare domnule Turc dar după un an absolut nimic nu ați făcut pentru cetățeni . Ba in plus penibilul e acolo, ne lăudam cu proiectele PSD .

    • La Tudor Jarda nici nu lucreaza MIS Grup, ci EURAS Satu Mare…doamna Sacalean e in CA al scolii si habar n-are…

  • S-au apucat escrocii grup de construcții. Oare nu le mai merge cu furatul și defrișarea pădurilor ?
    Acești asistați social din banul public, fără număr. După ce că le da statul materie prima, lemne, piatra și ce mai fura le mai da și contracte de lucrări publice. De 2 ori asistați social. Ăștia pe privat nu ar face 2 de un leu.
    Pocaitii cei cinstiți, mari antreprenori din banul public….)))

  • Asa este, profesorii se plimba între scoli, chiar în localități diferite ,cu naveta nedecontata și mai nou cu program de dimineata pana seara, pe aceeași bani. Bataie de joc! Ma mir ca lumea încă nu iese în strada și ne mulțumim sa comentam pe net.

  • Din Martie 2020 nu s-a mai facut fizic scoala (exceptie cateva saptamani) , drept urmare ce front de lucru le-a lipsit constructorilor ?
    Iar cat s-a facut , se putea gasi solutia gasita acum la generala 1, cu mutarea copiilor la Industrial 1.
    Asa ca d-nilor din primarie treceti la sactiuni.

    • Răspuns pentru Alin : La ședința de Consiliu de Administrație am întrebat cine este constructorul și mi s-a răspuns de către Conducerea Liceului Tudor Jarda ca, constructor este MIS GRUP. Și eu la rândul meu am fost informata greșit. Dar ma bucur ca s-a lămurit cine este in realitate și mulțumesc pe aceasta cale.

  • Patronii de la toate firmele abonate la banul public care au prosperat prospera și vor prospera sunt chiaburii de mâine,asta vor lăsa moștenire urmașilor și urmașilor lor.

  • Mulțumim pentru implicare, doamna consilier! Adevărul este că s-a lucrat puțin și cu echipe mici, în ultimul an. Scuza cu existența elevilor nu merge, deoarece mult timp s-a predat online, plus vacanțele școlare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISSFM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS