Social

De ce riscă peste 350 de elevi din județ să rămână cu mediile neîncheiate

Peste 350 de elevi din Bistrița-Năsăud ar putea risca să rămână fără mediile încheiate la sfârșitul primului semestru din acest an din cauza faptului că nu au putut urma cursurile online, neavând acces la dispozitive sau la internet, dar și din alte motive.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, la data de 8 ianuarie a.c., era vorba de 190 de elevi din mediul rural și de 161 din mediul urban.

  • Nu au avut pe ce să se conecteze 83 de elevi din orașe și 97 de la țară.
  • Nu au avut internet 27 de elevi de la orașe și 43 de la țară.
  • Alte motive au avut 51 de elevi din mediul urban și 50 de la orașe

Printre situațiile deosebite menționate la ”alte motive” se numără: lipsa unei persoane care să supravegheze copilul când părinții sunt la serviciu, lipsa de implicare a familiei, probleme medicale, dificultăți de învățare, participare la competiții în cazul sportivilor de la Liceul cu Program Sportiv, faptul că unii sunt plecați în străinătate.

Cei mai mulți copii care ar risca să rămână cu mediile neîncheiate sunt de gimnzaiu. Totuși, până la sfârșitul semestrului întâi (29 ianuarie 2021) lucrurile s-ar putea schimba.

Etichete

2 comentarii

  • Unii elevi nu au participat la activitatile online din pura lenevie si indolenta. Vad ca asta nu ni se transmite. Elevii au fost intrebati in iunie dar si in septembrie daca au dispozitive sa se conecteze. Sunt clase unde nu s-a solicitat, deci se presupune ca au – unii au dispozitive chiar mai performante decat ale profesorilor – dar nu au vrut sa participe, totul fiind o mare vacanta pentru ei si asteptandu-se, „fireste”, sa si promoveze in acest semestru.

  • Se putea adopta soluția Franței, cu participarea la scoala a elevilor. Oricum cei sub 16 ani nu se vaccineaza. Asta înseamnă că ei nu reprezintă un risc. Problema e in ograda statului. Ei ne-au închis degeaba.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.