Social

DN 15 A s-a rupt pe dealurile Tecii. Când va fi gata lucrarea

La nici doi ani de la inaugurarea cu mare fast de către fostul premier Victor Ponta şi ministrul de atunci al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, DN 15 A s-a rupt în apropiere de localitatea Teaca. De vină ar fi proprietarul unui teren care a făcut lucrări la un versant, spun drumarii, în timp ce omul pretinde exact contrariul. Până se va rezolva litigiul în instanţă, prin zonă se circulă cu dificultate.

„Acolo a fost o alunecare de teren care iniţial nu a fost activă. Proprietarul terenului a făcut nişte lucrări care au pornit acea alunecare de teren, iar acum se lucrează pentru consolidarea versantului. Constructorul drumului este firma Strabag, dar nu ştiu prin cine lucrează, printr-un operator, prin CML.RO, cred. E o întreagă poveste acolo, însă la nivel de juridic, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj. Ei au termen până în 15 noiembrie să finalizeze lucrarea de consolidare. A cui a fost vina, nu pot spune. Noi zicem că a proprietarului, proprietarul că a noastră. Nu pot spun. E un litigiu”, a declarat Grigore Vlad, inginer şef la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

DN 15 A a fost inaugurat în 2014 de fostul premier Victor Ponta şi de ministrul de atunci al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, aşa cum Timp Online a scris AICI. 

Reabilitarea DN 15 A Reghin – Sărăţel (km 0+000 – km 46+597) a fost parte a unui proiect început în 2011 şi finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României. Constructor: Strabag AG, Austria. Valoarea contractului: circa 163 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările au fost întrerupte în mai multe perioade din cauza lipsei finanţării.

 

1 comentariu

  • In 2014, odata cu inaugurarea DN 15 A, în prezenta fostului premier Victor Ponta şi a fostului ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea a fost inaugurata si Gara Bistrita, dar tot atunci a fost semnat contractul pentru proiectul Edificarea şi construirea Campusului Şcolar al Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Ca o facatura, DN 15 A s-a rupt dupa o alunecare de teren, iar la campusul CNLR, s-au pierdut jumatate din fondurile europene ca urmare a intarzierii lucrarilor si neincadrarii in termenele contractuale. Vorba proverbului „Unde pune PSD-ul mâna, pune Dumnezeu mila”.Din pacate nici Gara Bistrita nu se simte prea bine in prezent.
    Vezi: http://www.timponline.ro/virgil-rus-curiozitatea-este-cand-ne-vom-opri-din-distrugeri-iata-ce-este-la-gara/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS