Actualitate

De ce sunt inundate în fiecare primăvară terenurile și grădinile din Sărata. Ce se poate face

În localitatea Sărata, și în acest început de primăvară au fost inundate terenuri și grădini. Încă de la sfârșitul lunii februarie, oamenii se plâng că apa le intră în beciuri și băltește în grădini.

De fapt, apa nu a avut pe unde să se scurgă fiindcă șanțurile sunt colmatate. La solicitarea unor localnici implicați în viața comunității, Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița a trimis utilaje care curăță șanțurile de la calea ferată până la drumul județean.

Potrivit grupului de Facebook ”Sărata BN Util”, se va continua apoi cu șanțurile de pe str. Cimitirului, până în fața Capelei Mortuare și apoi pe strada Florilor.

Sătenilor li se atrage totuși atenția că utilajele nu pot intra chiar peste tot, iar acolo unde nu au acces, oamenii sunt cei care trebuie să mai intervină și singuri, cu lopata.

De asemenea, dacă se vor mai arunca în continuare gunoaie în șanțuri, acestea se vor împiedica scurgerea apei, așa cum se întâmplă în cazul șanțului care traversează partea de jos a satului de la biserici până la râul Bistrița. Apa merge până la un loc apoi se blochează.

3 comentarii

 • Cum sa intervenim singuri cu lopata ?
  Voi stiti cam ce se gaseste in santurile respective ?…. poza spune totul.
  Merita mocicosii apa pana-n grinda !

  11
  5
 • Să vină cei de la birouri , ca si asa sunt platiti din bani publici sa curete santurile!!! Deversarea din padure spre moara sunt santuri astupate de cei care lucreaza pamanturile ( domnu Calin ce a avut ferma a astupat santul, si ceilalti care lucra pamanturile luate in arenda) pe langa caleea ferata nu sunt curatate deloc apa pana la santurile curatate sunt de la pod de traversare cale ferata pana la santul curatat 500m , dar in santul astupat nu este deloc curatat are in jur de 1000m daca din doua canale unu este astupat , cel care cara mai trebuie curatat 500m , apa adunata de pe versantul padurii unde se scurge … pe locuri si gospodarii

  3
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.