Actualitate Recomandări

De ce sunt ironizate ”mămicile disperate” de consilierul unui ministru

”Mămicile disperate” care îi țin departe pe copiii lor de ”un pericol senzațional” au fost ironizate de Dumitru Secară, consilierul ministrului Agriculturii, care a fost prezent la Bistrița la o întrunire cu fermierii și cu responsabilii din agricultura județului.

Dumitru Secară a spus că nu poate înțelege de ce femeile îi țin departe pe cei mici de animale.

”De la epoca pietrei necioplite încoace, omul a trăit în comuniune cu animalele: le mâncăm carnea, le bem laptele, le îmbrăcăm lâna și pieile, ne facem jucării din coarnele lor. Acum, dintr-o dată, animalul a devenit un pericol senzațional, un vector de infecție pentru oameni, văd mămici disperate: nu atinge cățelul, nu atinge purcelul! Am o nepoțică de 1,8 ani. Plăcerea ei e să meargă în fermă, acolo e calul, acolo e vițelul, văcuțele mici, văcuțele mari. Așa am educat-o să le iubească”, a spus Secară.

Un nou studiu a arătat că există mai multe bacterii în barba unui bărbat decât în blana unui animal.

Specialiștii au comparat mostre prelevate de la bărbați cu fire de păr din blana unor câini și au descoperit o încărcătură bacteriană semnificativ mai mare în cazul bărbaților cu barbă, potrivit lui Andreas Gutzeit, profesor în cadrul Hirslanden Clinic din Elveția.

Studiul urmărea să descopere dacă oamenii pot contacta boli de la câini în urma folosirii aceluiași aparat RMN. Multe cabinete veterinare nu au unul propriu, deci oamenii de știință au vurt să afle cât de sigur ar fi ca acestea să fie împărțite între pacienții umani și canini, scrie Daily Mail.

Cercetătorii au colectat probe de la 18 bărbați și de la 30 de câini de rase diferite. Au ajuns la concluzia că toți bărbații testați aveau un număr mare de microbi. Pe de altă parte, doar 23 din cei 30 de câini au arătat o cantitate similară de microbi.

Mai mult, șapte dintre bărbații cu barbă care au participat la studiu au fost testați pozitiv cu microbi care reprezintă o amenințare la adresa sănătății umane.

De asemenea, oamenii de știință au verificat și aparatul RMN atât după folosirea acestuia pentru câini, cât și pentru oameni. În urma examinării probelor, specialiștii au ajuns la concluzia că numărul de bacterii rezultate este mult mai mic după ce corpul unui câine este scanat.

Bărbații cu păr facial au ținut să contrazică studiul. Au menționat că unii mențin o igienă mai bună decât alții, deci rezultatul studiului nu ar fi tocmai reprezentativ. ”Pe baza acestor descoperiri, câinii pot fi considerați curați în comparație cu bărbații cu barbă”, a mai adăugat profesorul Andreas Gutzeit.

Etichete

1 comentariu

  • cu toate ca nu e demna de un ministru , declaratia in cauza din pacate este reala, domnilor daca izolam copii, ii spalam de 200 de ori pe maini/zi, daca nu ii lasam sa faca minim de efort (sa transpire), si daca manifestam o grija excesiva, izoland-i de toate greutatile, v-om creste o generatie de copii bolnaviciosi si care nu se vor putea descurca in viata. Neajunsurile pe care noi le-am simtit nu trebuie sa fie plusurile lor cu orice pret, fara ca acestia sa le merite.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS