Actualitate

De ce sunt sparte străzile asfaltate recent. Schimbări în privința reparațiilor

(FOTO) În perioada următoare se vor face lucrări pe toate străzile din oraș care au carosabilul distrus, inclusiv pe cele nou asfaltate, a declarat primarul Ioan Turc, răspunzând unei interpelări a consilierului PSD Augusta Săsărman din ultima ședință a Consiliului Local Bistrița.

Ea l-a întrebat pe primar de ce permite ca racordurile să se facă prin spargerea străzilor nou asfaltate și nu prin subtraversarea acestora astfel încât asfaltul să rămână inctact.

”Vă dau ca exemplu stada Ecaterina Teodoroiu, nou asfaltată, jumătate este deja spartă. Nu ați luat nicio măsură. Ați semnat acolo autorizații de spargere, de forare, dar concluzia este că strada arată jalnic în momentul de față. Mai vreau să știu data la care veți începe lucrarea de reabilitare a drumului Vămii pe care bistrițenii își rup mașinile în cratere”, a spus Augusta Săsărman, referindu-se la strada Subcetate.

”În legătură cu faptul că se intervine la carosabil pentru lucrări de racord la rețele este adevărat, dar la fel de adevărat este că am solicitat, de fiecare dată, ca acolo unde este posibil, pentru că nu întotdeauna este posibil acest lucru, să se meargă pe varianta subtraversărilor, a forajului orizontal. Cunoaștem acest lucru, îl monitorizăm, iar dacă dumneavoastră aveți dovezi că s-a spart o stradă, deși se putea face un foraj orizontal, vă rog să ne spuneți și nouă pentru că vom fi cât se poate de exigenți. Sigur că împreună cu Disciplina în Construcții, va trebui să monitorizăm cât se poate de bine acest lucru. Autorizațiile de construire nu se eliberează decât în această formă în situațiile în care este posibil”, i-a răspuns primarul Bistriței.

El a adăugat că urmează lucrări de intervenție la carosabil în tot orașul, ”inclusiv pe străzile asfaltate de către colegii dumneavoastră, anul trecut, electoral, repede, în pas alergător”.

”Avem grijă de tot ce înseamnă infrastructură stradală și vă mai pot asigura de un lucru: toate lucrările pe care le vom face vor fi de calitate, adică lucrările făcute toamna să nu necesite intervenții 3-4 luni mai târziu”, a spus el.

Despre starea drumurilor a vorbit și consilierul PNL Florin Urîte: ”Vreau să cer administrației să ne pună la dispoziție informații legate de consturile reparațiilor făcute de fosta administrație la drumuri, cu ce firme și dacă în contract a fost prevăzută și o garanție a lucrărilor, asta pentru că văd că s-au tot asfaltat, iar starea aproape tuturor drumurilor e groaznică. A spus bine doamna consilier (Augusta Săsărman – n.r.) doar că cu alt iz politic”.

7 comentarii

 • Astea s cele 100 de steazi asfaltate de Niculaie inainte de alegeri.
  Pe cretu nu l mai interesa dacat sa si completeze suprafata de teren cu ajutorul Prisacarei si a celor de la agricol, apropo mai este acolo Prisi?
  Ca, ceilalti sunt toti la licurile lor, am inteles ca fac legea in primarie.
  Domnule primar inca nu ne ai spus sunt sau nu doua Pug uri, sau numai arhi stie?

  • Santurile de traversare a cablurilor electrice de pe Trandafirilor cand le asfaltati???? Trec zilnic cu taxiul pe aleea asta si nici o miscare de reparare a santurilor. Alti pun panouri fotovoltaice cu leduri iar la Bistrita inca se sapa santuri si se intinte cablul electric ca acum 50 – 60 de ani. Ati ramas in urma cu tehnica.

 • Cred ca firma care facea forari orizontale era o firma de casa a PSD-ului si nu putea face forari oriunde. De aia nu mai trebuie asemenea forari. Da-o naibii de forare , poate trai lumea si fara ea. Se da autorizatie de spargeri si problema e rezolvata. Asfaltul PSD-dist era mai sfarmicios . PNL are o reteta minune , cu putin”fainosag” care confera asafaltului o aderenta si o elasticitate marita , dar numai daca se toarna toamna , pe indelete! Asadar , sa asteptam !

 • Turcu asa nu-i în stare sa plombeze niste nenorocite de ulite, ca strazi nu se pot numi.
  O sa ajungem sa ne apuce dorul de pozele de facebook ale lui Niculae care aparea în peisaj la fiecare asfaltare.
  Când o sa ne ducem la service sa schimbam suspensii la masina o sa ne gândim cât rahat a mâncat Turc în campanie – ce minunat o sa fie daca-l alegem pe el.
  Probabil ca de-aia si-a si facut buda privata….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS