Actualitate Sport

”Mens sana in corpore sano”. Preoţii au renunţat la sutane pentru un meci cu tinerii creştin ortodocşi

Inspiraţi probabil de mondialul din Brazilia, preoţi de la toate cele trei protopopiate - Bistriţa, Năsăud şi Beclean - au renunţat la hainele negre în favoarea ecipamentului sportiv.. Ei au jucat un meci amical cu o echipă formată din tineri creştin ortodocşi la prima ediţie a campionatului "Mens sana in corpore sano", organizată cu binecuvântarea Mitropolitului Andrei.

Potrivit unor informaţii postate pe Facebook, asociaţiile tinerilor creştini ortodocşi din judeţul Bistriţa-Năsăud au organizat sâmbătă, 12 iulie, un campionat de fotbal pentru tineri. Jocul s-a desfăşurat la baza sportivă „Alex” din Bistriţa şi au participat nouă echipe, câte trei din fiecare protopopiat. Tinerii au participat în deschidere la o slujbă de binecuvântare oficiată de un sobor de preoţi în Biserica „Sf. Treime” din Bistriţa.  Jucătorii au primit la final cupe şi diplome, iar câştigătorii, au jucat un meci amical cu echipa de fotbal formată din preoţi din cele trei protopopiate. Nu se menţionează însă scorul final al acestui meci.

Paul Gavriloaie, unul dintre organizatori, scrie că acest campionat a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi cu sprijinul preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, scopul lui fiind socializarea, respectiv „pentru a forma o legătură între tinerii creştin-ortodocşi ai judeţului nostru, de a promova sportul şi de a promova sănătatea spirituală care atrage după sine şi pe cea fizică”.

În fotografiile postatepe Facebook, apar alături de echipele înscrise în campionat, protopopul Bistriţei, AlexandruVidican, fiul acestuia, Emanuel Vidican, pr. Tudor Mudure, şi alţi preoţi în sutane. O parte dintre ei au renunţat la hainele lungi în favoarea echipamentului sportiv.

Sursa text şi foto: Facebook

preoti meci 2 preoti meci 3 preoti meci 4 preoti meci 6 preoti meci 7 preoti meci 8 preoti meci 9 popi 1

3 comentarii

 • Prima data am gresit: amandoi se puteau scuza ca trag jointuri dintr-alea ieftine, stropite cu amoniac si luate din spice-shop-uri de cartier. Cand colo, tembelii aspira pe narine doar lac de usi nadajduind la un trip amarat dar primind, in bataie de joc, o brahicardie sinusala. Va atentionez ca drogurile nu-s pentru orice evadat de la ospiciu: in curand vi se mentoleaza miezul de nuca si-o sa va imaginati ca va rapesc extraterestrii ! Textele halucinante postate dezvaluie, mai degraba, o predispozitie la schizofrenie galopanta. Am senzatia, totusi, ca ospataru’ isi face tigari cu mararul de pe testicule.

 • FOT+BAL ….. HMMM……SA AIBA VREO LEGATURA CU BUCURIILE DARUITE DE MURITORI …. IN CINSTEA ZEULUI ( CULTUL ASIRIAN BAAL-PEOR) …. BALL CEL HULIT DE BIBLIE ( VECHIUL TESTAMENT) CA SIMBOL AL RAULUI , IMORALITATII SI… LACOMIEI ?
  DAR PANA AJUNGEM IN IAD / PURGATORIU / RAI …. DE CE SA NU NE BUCURAM DE VIATA ??? SE MAI DESCARCA SI POPA…. SI DA CEVA BUN DE LA EL ( INTERZIS CU CU MANA)…. MAI TRAGE CATE UN GOOOOLLLL!

 • Titlul, din pacate, a fost scris gresit, cel corect fiind „MENS SUTANA IN CORPORE… SATANA” cu traducerea simpla : „OAMENII IN SUTANA, IN CORPORE…SATANA”. Doar ca din fericire Satana nu exista, asa cum nu exista nici Dumnezeu si nici Iad, nici Rai si nici Viata de Apoi. Scorneli milenare pentru mintea proasta a pulimii, mijloace de tinut in intuneric a „oilor ratacite”, oi care sa cotizeze duminica la slujba si sa mai puna cate o roata la noul Audi al popii din sat, sau cate o caramida la noua lui vila.
  Daca toti acei tineri „sportivi” de pe teren si-ar pune macar pentru o clipa intrebarea „Cum p..ana mea?!?!?!?!” tot acest esafodaj de minciuni indoctrinat din „frageda pruncie” s-ar prabusi in praf.
  Oameni buni din Bistrita : TREZITI-VAAAAAAAAAAAAAA !!! ESTE SECOLUL AL 21-lea !!! BOR-ul traieste pe spinarea voastra, va EXPLOATEAZA !!! Fara credulitatea (a se citi : PROSTIA) voastra aceasta tagma de jefuitori ar disparea !!! Va spune asta nu un ATEU, ci un om care la 60 de ani (!!!) si-a pus (in sfarsit) intrebarea : „Oare chiar este adevarat?!” „Oare chiar asa sa fie?!” „Hai sa (ma) gandesc si eu un pic !!!” Si dintr-o data, acest val nenorocit mi s-a ridicat de pe creieri, iar viata mea a devenit mai simpla si mai luminoasa. Aceasta este singura viata pe care o avem, alta nu avem, oricat de mult incearca popii sa va convinga de… „cealalta”. Cealalta viata nu exista decat in beletristica si filme si-n bazaconiile Bibliei, carte scrisa cu mii de ani in urma de oameni analfabeti… CU MII DE ANI IN URMA, DE OAMENI ANALFABETI !!!
  Oameni buni din Bistrita, mai baieti fotbalisti si ne-fotbalisti : GANDITI ! …sI PUNETI INTREBARI ! Va rog !!!!!! Doar asa veti castiga „meciul” cu SUTANELE-SATANELE…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS