Actualitate

De la poveştile europene cu animale, la scrierea comună a unor poveşti

Parteneriatul şcolar multilateral Comenius “Du bestiaire europeen à l’ecriture collective de contes ” (“De la poveştile europene cu animale la scrierea comună a unor poveşti”) din care face parte şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Bistriţa, s-a aflat la ultima reuniune de proiect care a avut loc la Şcoala Gimnazială Sînandrei, judeţul Timiş.

La această întâlnire, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Bistriţa a fost reprezentată de şapte cadre didactice: Ionela Camelia Lazea, Georgeta Ganea, Andra Cadar, Valentina Florea, Ana Maria Telcean, Maria Fetti şi Crina Clapou, coordonatoarea proiectului. Alături de cei 40 de profesori din cele şapte ţări partenere: Franţa, Italia, România, Grecia, Polonia, Turcia şi Ţara Galilor, educatoarele participante s-au implicat activ în toate acţiunile derulate pe parcursul reuniunii.

Deschiderea festivă a avut loc la Şcoala Gimnazială Sînandrei, unde au fost prezentate cadrele didactice de la şcolile partenere, iar apoi s-a urmărit un program artistic pregătit de elevi. Asistenţele la clasă şi vizitarea grădiniţei au condus la formarea unei imagini de ansamblu despre sistemul de învăţământ românesc, iar primirea călduroasă făcută de Primăria Sînandrei şi Biserica ortodoxă din localitate au întărit ideea de ospitalitate a Banatului.

Atelierele de lucru s-au derulat pe grupuri formate după vârsta copiilor implicaţi în proiect şi au avut ca temă finalizarea aspectului cărţilor de poveşti scrise în comun, distribuirea sarcinilor pentru persoanele-resursă din şcolile partenere, schiţarea conţinutului pentru raportul final şi evaluarea activităţii copiilor şi a cooperării între profesorii implicaţi.

De asemenea, s-au vizitat Herghelia Herneacova şi Cramele Recaş, dar şi punctele turistice importante din oraşul de pe Bega, Timişoara.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

 Coordonator proiect,  prof. Crina Clapou 

D:DCIM100MEDIAIMG_0324.JPG 100_8007 DSCN2884 DSCN3033

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.