Actualitate

De mâine, restricții de circulație și pe timpul zilei. Va fi folosită și Armata

ACTUALIZARE Carantină totală! Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de coronavirus alături de premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Victor Costache și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

”Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare ca să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație după principiul ”Stăm acasă”. Evident că oamenii pot ieși să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să-și facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații.

În această perioadă pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Persoanele cele mai vulnerabile, cele peste 65 de ani, au nevoie de măsuri speciale și restricții speciale. Pentru a proteja persoanele peste 65 ani, se vor introduce restricții speciale, va trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă.

Aceste restricții vor fi prelucrate în cursul zilei într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a anunțat președintele României.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/529281194674634

Premierul Ludovic Orban a precizat: ”Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22.00 și 06.00, vom impune restricția între orele 06.00 și 22.00 Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-și cumpăra bunurile necesare (medicamente, alimente), pentru a putea merge la analize medicale urgente, care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie. Se va permite deplasarea în jurul locuinței, sunt limitări ale cetățenilor pe parcursul zilei. Persoanele de peste 65 de ani sunt cele mai expuse îmbolnăvirii. Pentru a le proteja se va institui interdicția de a ieși de la domiciliu, dar nu pentru toată perioada zilei. Se va institui un interval orar în care se vor putea deplasa. Ne impunem, ca obiectiv, servirea exclusivă, în farmacii, în magazine, ca să nu interacționeze cu alți cetățeni. Vor putea merge la magazin, să facă o plimbare. Armata va fi implicată în misiuni de pază, de patrulare și la frontieră ”.

Până acum, în intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomanda ca deplasarea persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor  și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

De mâine, aceste măsuri vor deveni obligatorii, probabil similare cu cele pentru timp de noapte (orele 22.00 – 6.00), în care:

 • Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
 • Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
 • Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

22 comentarii

 • Armata e cu noi!!! Cam târziu nenicule, dacă nu ați luat măsurile cuvenite când era cazul, acuma este tardiv. Pocăiți-vă, doar așa mai putem scăpa, autoritățile ne înfundă și mai rău, nici într-un caz nu ne vor putea ajuta.

  • Adevarul e ca Dumnezeu a trimis acest virus, atat de minuscul… Atat pentru pocairi sa se pocaiasca cu adevarat cat si pentru ortodocsi sa lasa moastele la o parte.. Da omul nu I a seama.. Asteapta sa treaca pentru a se buiecii din nou! Insa dumnezeu decide daca o va face de Graba sau nu

  • Iresponsabilitatea, incompetenta si lipsa de asumare a deciziilor , ale actualei puteri ne vor provoca mari pierderi, atat de vieti omenesti cat si economice. Totul se face extrem de tardiv.
   Va fi vai de noi si nu ma incalzeste cu nimic faptul ca dupa aceasta criza vor pierde puterea.
   Nu pot sa uit ca acum 3-4 saptamani cand trebuiau luate masuri drastice pe cei de la guvernare ii interesau doar cum sa provoace alegeri anticipate.
   Asta a fost singura lor grija!

 • Daca e vorba sa protejam persoanele in varsta e bine ca pe orice palier ar fi sa intre sub incidenta Legii.De ce toata seara sa fie la Tv :Petre Roman ,CTP,Tariceanu.Cretu,Vladici de peste 90 de ani,direcori,inspectori expirati de mult.Tacere si rugaciune si puneti tinerii la treaba.Ca ,daca vom trai,la vremi noi,TOT NOI!

 • ca tu tare pocait esti la cum vorbesti… Transmite popilor tai pocaiti ca sunt niste scursuri ipocrite care cauta sa aiba pe langa ei oameni cu bani sau daca este cu putinta, chiar ei sa aiba bani.. Si pocaitilor tai colegi, ca sunt la fel ca si tine, niste spurcaciuni ce judeca viata altora, stau pe facebook si wattap pana la 12. 1 noaptea, (chiar si acum) si numai cu scriptura in mana ba…. Ipocriti ordinari! Va batut Dumnezeu. Lets make ipocrizia voastra great again”

  • Dragă Ateea, fundul iadului îți va fi frate, iar cazanul patul unde-ți vei odihni hoitul. După cum îți spune și numele, pare că doar regii întunericului îți comandă și coordonează viața. Pocăiește-te până nu este prea târziu, îndreaptă-te, abandonează desfrâul, păcatul animalic și desmățul conjugal. Este momentul să spui stop vieții tale dărăpănate și plină de momente tumultoase, pe care le antrenezi cu atâta elan noaptea. Se apropie clipa în care nu va mai sta piatră pe piatră și carne pe oase!

  • Mare dreptate ai doamna, cat despre acești spălați pe creier… daca si in aceste momente ei cauta doar sa prosteasca naivi sa se pocăiască ca sa le crească lor potul din zeciuiala ce să mai spun… Niste ipocriți fără scrupule.

  • Bai pocaitule, daca taceai, pocait ramaneai.. Da asa esti ca ateea care va descrie asa cum sunteti. Trebuie sa recunoasteti ca sunteti farisei. Voi vorbiti de poftele din lume ale ortodocsilor cand voi aveti pofta laudaroseniei vietii… Pe Facebook, etc….pocaiti va mai…… E un pastor la voi… Ala e uns cu toate alifiile. Linge bine in fund bogatasii de pe langa el. Sa I fie de bine!

  • Oameni buni, a fi pocăit nu însemnă neapărat să faci parte dindr-o anumită sectă. A fi pocăit înseamnă a respecta cele 10 porunci. Știu că nimeni nu le poate respecta întru-totul, într-o lume plină de ispite, însă nimic nu ne oprește să ne străduim, să încercăm. Cel puțin încetați a vă mai mânca unii pe alții! Ajutați cât puteți de mult, chiar și cu o vorbă bună. Pentru unii contează enorm. Vedem cu toții că trăim vremuri grele și greul deabia începe. Încercați să fiți mai buni și mai înțelegători unii cu alții! Nu vă costă nimic, dar poate conta foarte mult!
   Fiți mai înțelepți și gândiți pozitiv, atât pentru voi, cât și pentru cei din jurul vostru!
   Toate cele bune!

 • Nu e tardiv!!!! Inca…!!! Las sa iasa si armata in strada sa-si justifice salariile si pensiile!!!! Oricum ies cu gloante oarbe … da’ macar sa fie si ei implicati!!!! Trebuiau scosi din prima zi!!!! Altfel numai la defilari mai vad si ei orasul! Sa lase bautura si sa stea trezji macar cateva ore zilnic!

 • Daca va interzicea la toti sa iesiti din casa, ziceati ca-i rau, daca va mai lasat sa iestiti ziceti ca-i prost si ca-i tarziu. Comentaci nehotarati si neciopliti ce sunteti.

 • jenant, cum dupa ce Arafat si Cercel au cerut insistent de acum 3 sapatamani sa se ia aceasta masuri s-a tot intalnit ba la palatal Victoria, ba la palatal Cotroceni , tot s-au intalnit si au ignorat din pur interes politic sfaturile expertilor, doar ptr ca li se parea lor ca acestia ar fi de o anumite coloratura politica, ceea ce este foarte fals!!!!!!!!! cred ca suntem tara cu cei mai multi medici infectati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cea mai jenanta situatie!!!! adica soldatii din prima linie sunt primii sacrificati!!!! in spitale nu se va putea face fata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! multumim partid iubit pentri aceasta intarziere si aceste vieti care se vor pierde inutil si din prostie sau aroganta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Aveți răbdare fraților totuul se face paas cuu paas !!!
  Avea dreptate piratul bătrân (Băsescu) dacă era ascultat poate nu era chiar așa roză treaba,dar de ce să-i faci,românii tot timpul au preferat produsele de import în locul celor autohtone,diasporezii în nr.mare ne-au livrat marfă de calitate net superioară față de-a noastră a „ciumaților”vreau să zic,și unde mai pui că mulți dintre aceștia au ascuns zona din care vin lăsându-ne pe noi ciumații fără medici si fără asistente,exact cum ti-ai tăia cauciucurile la mașină singur.

  • Secretarul de stat Nelu Tataru din Ministerul Sanatatii spunea zilele trecute ca mai mult de 50% din cazurile de Coronavirus sunt aduse de lumpenii din diaspora.
   Johannis si liberalii au permis votantilor lor sa aduca boala in tara, incalcand dreptul la sanatate al celor care au tinut tara pe linia de plutire.
   Sa speram ca lumea nu va uita asta la alegerile din toamna.

 • Eu nu cred ca va fi un val mare atunci din 2 motive:
  1 toata europa va fi în carantină cu restricții de circulație
  2 cine a avut de venit ca nu avea siguranta inafara a venit acum. Nu o sa vina de paște.

 • Mai lăsați jignirile și astfel de comentarii!E vina voastră(a celor care nu stați acasă) ,sunteți niște oameni inconștienți!Cu toate măsurile luate,nu v-ati învățat minte și ieșiți fara treabă afara, pe drum cu copiii.”Bătrâneii”,pe care oarecum ii protejam,că nu puteam să ii protejam, daca noi stam acasa și ei ies sa se plimbe.Lume inconștienta și ne merităm fiecare soarta!

 • Ni mă ce se ambalează păgânii, vă instigă michiduță, cel căruia îi slujiți cu atâta patimă. Hei, treziți-vă, nu vă lasă stăpânul vostru, lepădați-vă de el, vă vrea răul și nu vă lăsați antrenați în voința lui. Din păcate, mulți dintre voi păreți cauze pierdute, nu vă lăsați, nu vă lăsați, va veni momentul în care vă veți căi, dar va fi foarte, foarte târziu! Alungați-l pe necurat din viețile voastre, din sufletele voastre, din mintea voastră, el vă pune să faceți numai rău, să trăiți în desfrâu, în păcat continuu și în desmăț conjugal. TREZIȚI-vă, iadul vă așteaptă, spuneți-i un mare NU!

 • Da dottore, doar ca pensionarii aia de peste 65 de ani au sanse minime sa scape pe cand aia de 40-45 o sa o duca bine merci in continuare si vor lua pensie inca vreo 30-40 de ani de acum incolo! Numa’ de Iliescu si de Marius Bălan nu scăpăm!

 • Rabine, rabine, ce ai bre cu domnul Bălan? Este un om bun, care se ocupă de protejarea mediului și nu de distrugerea lui. Sperăm că este bine, nu mai apare deloc. Să-i spună cineva că nu se transmite on-line coronavirusul, poate posta încontinuare. Sănătate domnule Bălan!!!

 • pentru postaci psd care vin si judeca deciziile luate de actualele autoritati , eu cred ca ar fi cazul sa se uite la toate prostile si deciziile eronate pe care l au luat ei si apoi sa posteze .

 • Multumesc pt. urari stimate coleg cititor. In aceste zile triste citesc linistit in casa dar am reusit sa fac si cateva plantari de primavara. Decat sa-i raspund coronavirusului Rabi incerc sa dau cat mai putin cu ochii de mizerile pe care le afiseaza pe internet acest specimen putred.

 • “… pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, afirma Preşedintele Klaus JOHANNIS. Aplicarea în practică, la realităţile zilelor noastre de criză pandemică, acum şi aici, fără precizări legislative clare cu posibilităţi de rezolvare general-individuală, ridică pentru această categorie socială vulnerabilă multe probleme complexe şi delicate, de natura emoţională şi existenţială.
  După aflarea veştii, prima întrebare care mi-a venit în minte şi nu am găsit răspunsul încă: “CINE îmi va duce GUNOIUL MENAJER la containerul din cartier?…
  Pentru a vedea şi alte câteva aspecte de viaţă ale vârstnicilor/seniorilor de peste 65 de ani care trebuie luate in seamă de autorităţi în legile emise, vă invit să lecturaţi şi aceste comentarii selectate și editate (ziare.com şi G4Media.ro):
  “Dacă un om peste 65 de ani e singur, moare de foame în casă? Sau trebuie să se milogească de unii şi de alţii? Şi dacă vecinii îi cer bani, sătui de insistențe sau ca să profite?” – Andrei;
  ” Mai adaug eu, majoritatea pensionarilor de peste 65 ani suferă de diabet, inimă şi alte boli cronice şi necesită o alimentaţie „specială”. Cine stă să cumpere asemenea alimente pentru ei? Şi cu ce bani, dacă toate fondurile sunt pe cârduri? Cine le cumpăra medicamentele? “– Danyzus
  “Sunt persoane de peste 65 de ani care încă lucrează. Cu ei ce se întâmplă? – Ana;
  “… dar noi cum ne aprovizionam pentru că suntem patru persoane de 90, 84,74, 69 de ani, în Cârneşti judeţul Hunedoara. Cine ne scoate pensiile că le avem pe card şi trebuie să mergem la Haţeg. – Cormiz;
  “cei de 65ani care nu au pe nimeni, cum se descurcă? Ceva indicaţii?” – C;
  “ Pot oare persoanele peste 65 de ani să stea fără alimente şi medicamente săptămâni întregi? Sau vor muri mii de bătrâni? Unii sunt paranoici şi isterici pentru că nu sunt în stare să se protejeze singuri.” – Razvanus;
  “Acum bag sama că li s-a pus pata pe bieţii bătrâni, vor să-i facă să crape de foame în case, sub cuvânt că aşa îi protejează de coronavirus. Calcul cu bătaie lungă, sunt prea mulţi pensionari, nu?” – Oranghutan;
  “Păi cu asta va rezolva problema pensiilor… va scăpa de acest balast al ţării, cei care au construit România cu 40-45 de ani de muncă! Trebuie să subţieze bugetul de pensii ca să se ajungă pentru specialii din justiţie/securitate/!” – Apolo 11
  “Ce fac cei de peste 65 de ani care sunt angajaţi, sănătoşi şi competenţi la locul lor de muncă.În plus activitatea îi ajută să aibă un tonus mai ridicat decât a fi închişi în casă. Parlamentarii de peste 65 de ani renunţa la posturile lor?” – Tacora;
  ” Eu am 65 de ani şi în fiecare zi vreau să mănânc franzela prospăta. Ce face dom Preşedinte, vine el să mi-o aducă acasă, sau trimite armata, SRI, SPP să mi-o cumpere? “- Mikixxx; “
  “Persoanele peste 65 de ani nu au deloc voie afară din casa dar animalele de companie (câini, pisici de orice vârstă) au voie să iasă singure din case.” – Alex-7;
  “Ideea este alta. S-a constat că persoanele vârstnice sunt cele mai nedisciplinate.” – Giv;
  “Omorâm bătrânii prin înfometare, scăpăm de plată pensiilor şi ieşim bine la statistici cu decedaţii de COVID. E una să mori de foame şi alta să mori infectat că statul e incapabil să te apere şi să te respecte” – Nelămurit;
  “Cei peste 65 de ani ce fac? Să luăm cazul unei persoane de peste 65 de ani care trăieşte singur/singură, copii sunt plecaţi prin Europa, Canada sau altundeva. Nu are voie să iasă deloc din casă. Ce mănâncă, de unde ia alimente şi medicamente, cine cheamă cioclul când moare de foame, boli sau alte cauze? Pentru că dacă iese din casă şi este prinsă îşi ia adio de la pensia pe două luni. La asta s-au gândit aia care au scris această chestie? Sau poate că este soluţia de a mai rări paraziţii ăştia de pensionari.” – Andrapako…
  Trebuie să recunoaştem public că este bine, necesar şi legal ca noi vârstnicii să ”stăm acasă” şi să nu creăm probleme majore autorităţilor. DAR, la rândul lor, îngrijorat întreb, sunt în stare serviciile sociale să ne ajute să trăim sănătoşi “aşa” în linişte, siguranţă şi înţelegere cu cei din jur?
  PS. Cateva ziceri ale zilei: „Coronavirus este arborele din cauza caruia nu vedem padurea”- Thomas PIKETTY; “Nu virusul circulă. Persoanele îl fac să circule! Urmați recomandările. Stați acasă și spălați-vă pe mâini!”- NEYMAR da Silva Santos Júnior, fotbalist Brazilian; „Este important să staţi acasă pentru că acum este o interdicţie. Nimeni nu are voie afară”- Arnold SCHWARZENGGER, mesaj pentru fanii săi; “Să fim sănătoși împreună!”- AQUA Carpatica, donator de apa si produse medicale de protectie…
  În vreme de criză sanitară (o dată-n viata!) şi vârstnicii au nevoie de ajutor, respect şi afecţiune. Aveţi grijă în continuare de părinţii şi bunicii voştri! O seară bună tuturor! La bună vedere!
  Mulţumesc sincer TIMPONLINE.RO pentru spaţiul acordat!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.