Social

De sărbătoarea Schimbării la Față, s-a pus piatra de temelie a noii biserici din Sângeorz-Băi

(FOTO) ACTUALIZARE De sărbătoarea Schimbării la Față, a fost așezată piatra de temelie pentru viitoarea biserică cu hramul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” (ocrotitorul orașului Sângeorz-Băi) ce urmează să se construiască în stațiune, în curtea actualei biserici.

Lăcașul de cult va purta hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, ocrotitorul spiritual al orașului, și se va construi în curtea bisericii vechi, ctitorie a preotului profesor Ioan Bunea.

IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică a Parohiei Sîngeorz-Băi II și a sfințit locul unde va fi edificat viitorul lăcaș de cult.

La final, IPS Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre importanța punerii pietrei de temelie, având temei scripturistic, cu trimitere în Vechiul Testament, în cartea Facerii, capitolul 28.

”Să nu vedem construcția ei ca pe o povară, într-adevăr va fi un sacrificiu, însă, la final, va fi o binecuvântare pentru noi și generația noastră, care trebuie să fie mândră că Dumnezeu a ales-o și a chemat-o să îi ridice o biserică. Nu oricărei generații îi este încredințată o astfel de misiune, un astfel de dar. Dumnezeu ne-a ales pe noi! Să nu vă temeți! Dumnezeu este cel care ne va ajuta, după cum ne încredințează Psalmistul David: «De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc» (Ps. 126, 1)”, a spus inițiatorul proiectului, pr. Paul Gavriloaie, directorul Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din localitate.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” va fi afiliată Parohiei Sîngeorz-Băi II, Protopopiatul Năsăud, și va deservi comunitatea din stațiune, precum și tinerii care se află în tabere la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea”, aflat tot în curtea parohiei.

ȘTIREA INIȚIALĂ IPS Andrei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi va sfinți, marți, de Schimbarea la Față, locul și va așeza piatra de temelie pentru viitoarea biserică având hramul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” la Sângeorz-Băi. Slujba va începe la ora 15.00, anunță preotul Paul Gavriloaie.

”Vă anunțăm că marți, 6 august, de sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, de la ora 15.00, se va sfinți locul și se va așeza piatra de temelie pentru viitoarea biserică cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” (ocrotitorul orașului Sîngeorz-Băi) ce urmează să se construiască în stațiune, în curtea actualei biserici.

Slujba va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei (Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitroplitul Clujului, Maramureșului și Sălajului) împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Vă așteptăm cu drag să participați la un eveniment istoric pentru comunitatea din Sîngeorz-Băi!”, a scris pe Facebook preotul Paul Gavriloaie.

El i-a informat pe credincioși că ridicarea acestei biserici nu trebuie văzută ca pe o povară, ci ca pe o ”binecuvântare pentru noi și generația noastră”.

5 comentarii

  • Cu banii dati pe construirea unei biserici ar putea cumpara cateva zecei de apartamente pe care le pot oferii unor familii nevoiase scutindu i astfel de credite la banca sau de chirii… si ar prduce cu adevarat fericire in sufletele unor oameni batuti de soarta. Biserici sunt la tot pasul, in orice colt de strada in orice urbe… Le fac si raman tot goale in timp ce niste apartamentute din caramida in soare ar fi numai bune pentru acesti oameni…

  • Am fost ieri în Singeorz la o cura de borcut și o plimbare prin aerul curat din stațiune.Au cea mai buna înghețată langa parc,au cea mai buna cafea ce se servește pe terasa de lemn de langa parc si poți să îți potolești foamea cu o pizza buna la restaurantul din parc.E curățenie,daca prinzi și muzica instrumentală de la boxele din parc ai șansa să te relaxezi și să îți încarci bateriile.M-a impresionat că localnicii salută toți străinii și zâmbesc cu drag.

  • Doamne iarta-ma daca gresesc,dar biserica construita in curtea altei biserci…eu stiu ca atunci te apuci de construit ceva cand nu ai unde sa locuiesti,cand nu ai biserica…dar sa construiesti de dragul de a construi,doar sa faca popa bani pe spatele credinciosilor…Uite eu cred ca la Sg. Bai este nevoie de un centru medical ,cu program permanent,care sa deserveasca si localitatile din imprejurimi (Maieru,Rodna ,Sant)dar si pe turistii din Sg.Bai,sa nu mai fie nevoie de SMURD pentru a supraaglomera UPU din Bistrita,daca mai ajunge viu pacientul.
    PAREREA MEA!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS