Compania de apă Aquabis anunță că, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultimul timp, debitul apei pe râul Bistrița a scăzut considerabil. Acest fapt a determinat funcționarea în regim de avarie a Stației de Tratare a Apei Bistrița. Este posibil ca din această cauză presiunea apei la robinete să fie mai scăzută în unele zone.
”Conducerea societății a luat legătura cu Apele Române Cluj și cu SC Electrocentrale Cluj-Napoca pentru suplimentarea debitului de apă pe râul Bistrița din lacul de acumulare de la Colibița. Stația de Tratare a Apei Bistrița va reveni în regim de funcționare normal după ora 16.00. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente produse din această cauză”, a precizat directorul general al Aquabis, Ion Șandru.
Pentru a evita eventualele neplăceri legate de înghețarea apometrelor și implicit de lipsa apei în gospodăriile dumneavoastră, SC Aquabis SA vă recomandă ca în măsura posibilităților să vă protejați apometrele și branșamentele din căminele de vizitare aflate pe proprietățile dvs. cu materiale textile și izolante consistente. Sunt expuse mai mult înghețului apometrele și branșamentele amplasate la mai puțin de 1.20 m adâncime. Conform Regulamentului serviciilor de alimentare cu apă și canal din județul Bistrița-Năsăud, Anexa 1 la Hotărârea 18/30.09.2014, Capitolul 4, Drepturile șI obligațiile utilizatorului: în situația în care căminul de vizitare a apometrului se află pe proprietatea utilizatorului sau la limita proprietății, acesta va asigura curățenia și integritatea sistemelor de măsurare a consumului de apă. Orice reparație sau înlocuire de contor care se datorează unei cauze străine de voința operatorului (îngheț, incendiu, șoc exterior) este efectuată de către operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.
sa intelegem ca o sa o scumpiti din cauza ca e putina?
sa mai topim si noi – abonatii, niste zapada ca poate se mai aduna ceva din pluviala ?
oricum o platim si pe aia….
Problema cea mai mare este că pierderile pe rețelele de alimentare cu apă potabilă la Bistrița sunt de 43%. Da, incredibil, 43%! Pleacă 100 l din statia de tratare a apei și la consumatori ajung numai 57 de litri.
Asta performanță după ce s-au investit câteva zeci de milioane de Euro.
Ne batem joc de una dintre cele mai importante resurse pe care o avem de la natură!
pierderi doar de ei stiute
cine face bransamentele?
ei….in timpul si dupa orele de program
pierderile ..daca exista sunt doar … pentru ei!!!!
si eu am un contor general si doua pasante…niciodata suma lor nu pusca cu citirea generala!
apa isi schimba proprietatile dupa temperatura si altitudine!
de asta trebuie montate apometrele la aceeasi cota fata de nivelul marii negre!
chiar acum am aflat ca apa fierbinte ingheata mai repede decat cea rece!
astia schimba legile fizicii cum vor ei…doar sa modifice si factura!
VA INCHIPUITI CA IN BISTRITA NU S-A TOPIT NICI UN FULG DE ZAPADA IN ULTIMELE 60 DE ZILE SI IN FACTURA AVEM APA PLUVIALA????????????
HOTI FURA SI PROSTII PLATESC!
trebuie sa luam exemplu de la moldovenii din corni si flamanzi
daca nu e bun sa impodobeasca bradu….altu!!!
Nu-i de mirare, domnule Chereji. Cloacabis a lui Șandru musai să aibă o rentabilitate peste cea a BNR -ului că deh…dacă suntem nevoiți să plătim gunoiul la preț de aur , apa la preț de șampanie Cristal …Ca la noi la nimeni, vorba aia!
Propun două variante:
1. să plătim noi, consumatorii, aceste pierderi și furtișaguri, sau
2. să se aplice o taxă de 43%, Taxă utilizare rețea.
Deci variante s-ar găsi, trebuie doar să vrem!
Oricum plătim aceste pierderi, sunt incluse în prețul de livrare.
Platim
si cineva incaseaza aceste piederi
sunt strazi cu doua conducte de distributie si imobile cu doua bransamente
sunt FABRICI CU DOUA BRANSAMENTE SI DOAR UN SINGUR CONTRACT
sunt
si unii stiu
doar prosti sunt multi sa plateasca!
Din păcate n-am diriguit nici un minut această situație. Acuma mă lupt să revină în diriguirea municipiului, județul se dovedește depășit, la fel ca și în problema colectării și transportării gunoaielor.
În curând voi prezenta radiografia acestui serviciu public vital pentru bistrițeni.