Actualitate

Deficit de procurori şi grefieri la Parchetele din BN

În Bistriţa-Năsăud sunt patru posturi de procuror vacante câte unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa şi Beclean, iar două la Parchetul Năsăud, dar şi şapte funcţii de grefier.

Având în vedere volumul mare de activitate existent la nivelul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Bistriţa şi Năsăud, precum şi faptul că schemele de procurori la aceste două unităţi sunt ocupate efectiv, în prezent, doar în proporţie de 50%, Parchetul Bistriţa-Năsăud va propune ca funcţiile vacante să se regăsească pe lista posturilor scoase la concursurile organizate de Consiliul Superior al Magistraturii în 2016, în temeiul art. 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Conform unei informări a Parchetului Bistriţa-Năsăud, din totalul de 25 posturi de procuror – din care 10 sunt prevăzute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, 8 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, 4 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud şi 3 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean – în cea mai mare parte a anului 2015 au fost ocupate în medie 20 (8 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, 7 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, 3 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud şi 2 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean) lucrându-se astfel cu un deficit de procurori de 20%.

În prezent, sunt ocupate toate cele 10 posturi de procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, însă la cele trei parchete de pe lângă judecătorii schemele sunt incomplete.

În privinţa celorlalte categorii de personal, din totalul de 38 de funcţii sunt vacante şase, respectiv trei de grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, câte unul de grefier la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Năsăud şi Beclean şi unul de îngrijitor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Începând cu data de 1 martie 2016, urmare a dispoziţiei de transfer al unei grefiere, va rămâne liber un post de grefier şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. “Considerăm imperios necesară efectuarea, pe parcursul acestui an, a demersurilor necesare ocupării celor şapte funcţii de grefier vacante”, se arată în informarea Parchetului Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS