Actualitate

”Deficit de forță de muncă la firmă? Ești șomer sau într-o categorie vulnerabilă? Ai o șansă în plus”

”Ai o firmă și ai deficit de forță de muncă? Situație des întâlnită azi, inclusiv la angajatorii din județul nostru. Ești șomer sau te afli într-o categorie vulnerabilă? Astăzi, dacă te afli în cele două categorii ai o șansă în plus”, a postat pe pagina sa de Facebook liderul parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu:

”De ce? Pentru că:

– Guvernul a decis că va majora de la 900 de lei la 2.250 de lei subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează în muncă tineri absolvenți ai unor instituții de învățământ, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap și șomeri

– Va fi majorată de la 900 de lei la 2.250 de lei subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează tineri absolventi ai unor instituții de învățământ, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, someri în vârstă de peste 45 de ani, someri de lungă durată, șomeri care sunt unici susținători ai familiilor monoparentale sau persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare și care își găsesc cu greu un loc de muncă

– Cuantumul primei de activare acordate șomerilor înregistrați, care nu beneficiază de indemnizație de somaj, va crește de la 500 de lei la 1.000 de lei

– Guvernul va veni și în sprijinul angajatorilor care vor încheia, în condițiile legii, un contract de ucenicie sau de stagiu. Aceștia vor beneficia, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, respectiv de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 de lei pe lună.

  

3 comentarii

 • Fortā de muncā existā, dar angajatii se pensioneaza prea repede.
  In unele tari varsta de pensionare este de 67 de ani, iar politicienii intentioneaza sā o creascā la 68 de ani.
  Când o sā iasā in pensie copiii mei prin 2070, varsta de pensionare o sa fie 75 de ani!
  Interziceti domnilor pensionarea unor categorii sociale pe la 48-52 de ani si nu va mai fi criza de forta de muncā.
  Sunt de acord ca minerii, sau cei care muncesc cu plumb la Rombat etc sa iasa on pensie pitin mai repede ca ceilalti, dar sa foe ci max. 3 ani mai repede. La 62 ani in loc de 65.
  Sunteti de tot râsul. Fiul meu a inceput sa lucreze la 13 ani (distributie de reclame publicitare, supermarket, un magazin la care se vand cratite, tigãi, farfurii) Impozitul pt tineri sub 18 ani este 0, CAS 0, CASS 0.
  Va munci de la 13 ani pana la 75 ani, iar noi ne intrebam de ce PIB-ul Romaniei este asa de mic.
  Pentru ca romanii nu sunt activi pe piata muncii 50 de ani.
  Unii mincesc doar 25-30 ani si se pensioneazã.

  • De ce nu spui lucrurilor pe nume: Cei din SRI după ce sunt foarte mulți, au salarii astronomice și ies la pensie la 45 de ani cu pensii SPECIALE mai mari ca salariile !!

  • De ce nu la 90 sau 100 de ani? Durata medie de viata e cu mult mai mica in Romania decat in tarile vestice, de ce ar trebui sa ne luam dupa ei ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.