FOTO Cu ocazia Zilei Pompierilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița a organizat pe pietonalul Liviu Rebreanu un ceremonial militar-religios, dar și o expoziție a tehnicii de intervenție.
La festivitate au participat reprezentanți ai autorităților locale, care le-au urat ”La mulți ani!” pompierilor bistrițeni.
În zona pietonală a fost amenajat și un punct de informare preventivă, unde copiii au putut asista la prezentări referitoare la modul de comportare pe timpul incendiilor, cutremurelor sau altor situații de urgență. Totodată, doritorii au fost instruiți în privința tehnicilor de acordare a primului ajutor în caz de urgenţă medicală.
”Vreau să îi felicit pe toți pompierii din județul nostru pentru curajul, puterea și sacrificiul pe care îl fac de fiecare dată când situația o impune. De asemene,a vreau să îi comemorăm și pe toți cei care au căzut la datorie punând viața semenilor mai presus decât viața lor. De Ziua Pompierilor, vreau sa le mulțumesc că sunt alături de cetățeni zi de zi. Iar acum, la ceas aniversar, nu pot decât să le urez putere de muncă și la mulți ani sănătoși!” – președintele CJ Radu Moldovan
”Fie că vorbim despre eroii care au căzut la datorie apărând idealurile naţionale în bătălia din Dealul Spirii, în Războiul de Independenţă sau în cele două războaie mondiale, fie despre cei care au pierdut lupta inegală cu focul sau alte calamităţi, ziua de 13 septembrie este dedicată tuturor pompierilor care şi-au pus viaţa în slujba semenilor. Este un prilej de comemorare a celor mulţi eroi anonimi, dar şi o bună ocazie de a ne arăta respectul faţă de pompierii de azi, la fel de dăruiţi şi înzestraţi cu aceeaşi abnegaţie şi spirit de sacrificiu ca şi bravii lor precursori. Primiţi, dragi pompieri, mulţumirile şi recunoştinţa noastră pentru curajul şi profesionalismul de care daţi dovadă zi de zi, alături de gândul nostru bun şi urările cele mai sincere de sănătate, putere de muncă şi fericire, alături de cei dragi. La mulţi ani!” – prefectul Ioan Țintean
Aici puteți vedea mai multe fotografii!
Ziua de duminică a fost declarată Ziua Porților Deschise la subunitățile ISU. În cele patru locații din Bistrița-Năsăud în care sunt amplasate subunități de intervenție (Prundu Bârgăului, Năsăud, Beclean și Sîngeorz-Băi) a fost expusă tehnica de intervenție.
Ziua Pompierilor are o semnificaţie istorică. În urmă cu 167 de ani, în 13 septembrie 1848, trupele otomane invadau Bucureştiul. Pe Dealul Spirii, în calea lor, au stat peste 150 de pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu. Deşi raportul de forţe a fost în defavoarea militarilor români, lupta şi sacrificiul lor au făcut ca ziua de 13 septembrie să devină Ziua Pompierilor.
Adaugă comentariu