Actualitate Politică

Democrat-liberalii din judeţ, aşteptaţi la vot în 2 noiembrie pentru alegerea prezidenţiabilului

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat că în data de 2 noiembrie democrat-liberalii bistriţeni sunt chemaţi la urne să voteze candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, având de ales între Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu. Vor fi secţii de votare la Bistriţa, Năsăud, Beclean şi Ilva Mică.

„Suntem singurul partid care declanşăm o procedură de desemnare într-un extreme de stil democratic al candidatului. Avem trei candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al României: Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu. Observaţi că, la noi, nu lipseşte din nicio competiţie sexul feminin. Se bucură de o maximă apreciere şi de o susţinere destul de mare din partea membrilor PDL”, a spus liderul PDL.

Oltean a explicat că, pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale, ţara a fost împărţită pe opt regiuni în care democrat-liberalii vor putea vota, startul urmând să fie dat în 26 octombrie la nivelul regiunii nord-est (Moldova), urmând ca până în 14 decembrie a.c., în fiecare sâmbătă, să fie organizate scrutinuri în toate cele opt regiuni.

“Regiunea nord-vest, din care face parte şi judeţul Bistriţa-Năsăud, va fi supusă acţiunii electorale în 2 noiembrie a.c.. În judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost stabilite patru secţii de votare la Bistriţa, Năsăud, Beclean şi Ilva Mică unde sunt arondaţi toţi membrii PDL. Acolo se vor deplasa majoritatea membrilor PDL pentru a-şi exprima votul legat de cei trei candidaţi. Probabil că săptămâna viitoare, vineri, vom convoca o şedinţă a Consiliului de Coordonare Judeţean la care vor participa cei trei candidaţi pentru a-şi prezenta programele electorale. Sper să fie o acţiune care să se încheie democratic, iar cel ce va câştiga să fie candidatul PDL pentru alegerile prezideanţiale de anul viitor”, a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL a spus că fiecare membru al partidului se va prezenta la secţia de votare la care este arondat, cu carnetul şi cu actul de identitate, va primi un buletin de vot, va semna, va vota după care o comisie va număra  voturile.

“Nu se votează în aceeaşi zi în toată ţara pentru că vrem să asigurăm o maximă transparenţă şi o maximă implicare a Biroului Permanent Naţional pentru a evita orice fel de surpriză în ce priveşte posibilitatea unei fraude electorale. Fiecare birou de secţie de votare e condus de către un membru al Biroului Permanent Naţional”, a spus el.

Oltean a afirmat că secţii de votare vor fi amenajate inclusiv în cămine culturale acolo unde sunt spaţii adecvate.

“Cu siguranţă că va exista absenteism. Nu contăm pe prezenţă 100%, dar noi vom încerca să asigurăm o prezenţă cât mai mare a membrilor PDL la secţiile de votare, dar, cu certitudine nu putem garanta pe o poziţie de 100%. Evident că vom încerca să asigurăm transportul membrilor cu concursul organizaţiilor locale. S-a pus şi problema existenţei urnei mobile, dar ne-am opus. Vom avea numai prezenţa în secţii de votare fără folosirea urnei mobile. Noi apreciem că toţi membrii partidului sunt valizi şi se pot deplasa”, a spus Oltean.

Întrebat cine e Simona Creţu, Oltean a spus: “Este o tânără speranţă a PDL, are în jur de 38-39 de ani, e consilier general la Primăria Municipiului Bucureşti, e om cu pregătire superioară, un om implicat profound în activitatea politică”.

El a spus că nu există posibilitatea să se înscrie şi alţii în cursa internă pentru stabilirea prezidenţiabilului PDL, întrucât a fost stabilit un termen précis de către Colegiul Director. “S-au vehiculat multe alte nume şi al lui Emil Boc şi ale  altor distinşi colegi din PDL, dar conform procedurilor stabilite şi aprobate de Colegiul Director, procedura de depunere a candidaturilor a fost încheiată, urmează dezbaterile şi votul”, a spus el.

Întrebat ce se întâmplă dacă sondajele ce vor făcute vor arăta că alt membru PDL decât cei înscrişi în cursa internă e mai bine plasat în preferinţele electoratului, Oltean a spus că deocamdată nu se ia în calcul o astfel de variantă.

“Deocamdată nu vrem să gândim în perpectiva unei asemenea situaţii, ne oprim asupra fenomenului în derulare. Vom vedea dacă anul viitor vor fi puşi în situaţii care să nu coincidă cu ce a decis partidul, vom gândi la vremea respectivă. Momentan avem candidaţi şi ne preocupă ca întreaga acţiune electorală să se desfăşoare corect şi cel mai bun să câştige”, a spus el.

Ioan Oltean a spus că s-ar fi aşteptat ca şi alţi colegi din PDL să candideze. “Da, sunt şi alţii, dar nu vreau să-i pun în situaţia de a regreta că nu şi-au depus candidatura având susţinere în partid”, a spus Oltean.  

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS