Actualitate Recomandări

Deputatul Diana Morar va participa la o întâlnire la nivel înalt cu vicepreședintele Comisiei Europene

”Cu ocazia vizitei în România a doamnei Dubravka Suica, vicepreședinte al Comisiei Europene, vineri voi reprezenta Parlamentul României la o masă rotundă pe tema egalității de șanse ca element de promovare a democrației europene.

Masa rotundă va facilita un schimb de idei privind accesul și participarea femeilor în viața politică. Vom discuta despre provocările care apar și despre soluțiile posibile la nivelul țării noastre, dar și al Uniunii Europene. Dezbaterile se vor desfășura sub motto-ul ”Împreună pentru egalitatea de gen în politică”, a scris Diana Morar.

Vicepreședinta pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica, se va afla în România între 13 și 15 octombrie pentru a discuta o serie de aspecte legate de portofoliul său cu reprezentanți ai guvernului și cu părțile interesate.

”Joi, 13 octombrie, vicepreședinta se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, la București, unde va discuta despre: acțiunile ulterioare Conferinței privind viitorul Europei, Summitul privind democrația, competențe și mobilitatea forței de muncă, schimbările demografice, drepturile copiilor și egalitatea de gen. Ulterior, se va întâlni cu Daniela Gitman, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, cu Nicușor Dan, primarul general al municipiului București, precum și cu membrii comisiilor mixte pentru afaceri europene din Senat și Camera Deputaților.

Vicepreședinta va vizita, de asemenea, complexul Ominis pentru servicii sociale integrate destinate persoanelor vulnerabile – inclusiv refugiații ucraineni.

Vineri, 14 octombrie, vicepreședinta va participa la o masă rotundă la nivel înalt, în cadrul căreia va discuta despre emanciparea femeilor și egalitatea de gen cu secretarul de stat pentru familie, tineret și egalitate de șanse, Anca-Minodora Costin-Hendea, membri ai Camerei Deputaților, senatori, ambasadori, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile.

Sâmbătă, 15 octombrie, demnitarul european se va deplasa la Cluj-Napoca, unde se va întâlni cu primarul orașului, Emil Boc, după care va vizita Universitatea Babes-Bolyai”, anunță Reprezența în România a Comisiei Europene.

Etichete

1 comentariu

  • Zilele trecute doamna Morar se preocupa de sediul pensiilor speciale dintr-o localitate din județ, asta o fi prioritatea? Noi oamenii de rând nu contăm?

    10
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.