Actualitate

Deputatul Diana Morar: Am fost întrebată dacă parlamentarii muncesc sau nu. Ce a răspuns

Deputatul Diana Morar susține că sesiunea parlamentară care s-a încheiat a fost una extrem de încărcată cu pachetele legislative care țin de jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 51 de jaloane și ținte fiind asumate de către ministerele cu rol în implementarea acestui instrument care aduce României în total 29,18 miliarde de euro.

”La fel preconizăm că se va întâmpla și în sesiunea din septembrie întrucât va intra și pachetul de legi pe Justiție care va angrena o dezbatere destul de amplă în Camera Deputaților în contextul în care vicepreședintele CE, Vera Iurova, a promis că anul acesta va fi ultimul MCV. Raportul de țară urmează să expire în luna iulie, dar cumva, noi am reușit să atingem țintele pe care le aveam de îndeplinit, iar ultima va fi acest pachet de legi pe Justiție care practic vin să pună pe alte baze statutul magistraților din România. În principal, propunerea legislativă va avea în vedere modul în care se accede în profesie, modul în care poți să promovezi, să intri pe structurile speciale cum ar fi DNA, DIICOT sau ICCJ, desfășurarea activității la INM și, pe de altă parte, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. De acolo, bineînțeles, vor fi efecte și pe legile secundare”, a adăugat deputatul PNL.

Cel mai probabil va fi discutată în toamnă și chestiunea pensiilor magistraților.

”Dacă noi ne dorim o măsură pe termen lung vizavi de pensii, atunci trebuie să vedem legislația de bază a fiecărui tip de pensie specială. Atunci când a trecut în Parlament proiectul de abrogare a tuturor pensiilor speciale, Curtea Constituțională a statuat că nu se pot abroga sau supraimpozita tipurile de pensii speciale care au la bază altă lege de instituire a lor și atunci trebuie să mergi pe fiecare lege în parte. Din acest punct de vedere, ar trebui să se lucreze la fiecare lege. Unele nu sunt pensii speciale, ci pensii de serviciu, iar altele indemnizații, dar aici fiecare lege trebuie revăzută în parte”, a spus Diana Morar.

”Am fost întrebată dacă parlamentarii muncesc sau nu”

”Eu am un singur răspuns: depinde de fiecare, de cât de mult dorește sau nu să se implice. Eu sunt o persoană implicată, mă ajută foarte mult profesia de avocat, dar m-a ajutat și experiența pe care am avut-o ca secretar de stat în Ministerul Justiției și, în acest sens, pot să vă spun că lucrez de dimineața până seara, nu doar câteva ore pe zi, dar la fel de bine sunt și alți colegi parlamentari care abia îi vezi la față în Parlament, iar lumea nu face o distincție între cei care dau dovadă de profesionalism și restul. Sunt și colegi care sunt foarte buni specialiști. Chiar mă bucur să spun că grupul parlamentar PNL are specialiști foarte buni în aproape toate comisiile parlamentare, oameni care cunosc problematica abordată. Regret în schimb că există o atmosferă în Parlament, la desfășurarea lucrărilor, atât în comisii, cât și în plenul Camerei care nu face cinste demnității de ales”.

”Opoziția are rolul ei și este foarte bine să și-l exercite ca să existe un echilibru în tot ceea ce se întâmplă în Parlament, dar felul în care unii colegi din opoziție, în special cei din grupul AUR, aleg să își desfășoare activitatea este absolut lipsit de orice urmă de respect, nu neapărat pentru o demnitate atât de înaltă, ci pentru orice formă de respect la nivel social. Totul se face pentru imagine și există o lipsă totală de conținut. Suntem la jumătatea mandatului de parlamentar și nu știu vreun proiect de lege al AUR care să fi intrat în vigoare. Nu au produs nimic pentru că vin cu proiecte care nu sunt bine gândite tehnic și nici nu le știu susține. Tot ce fac este doar circ și acest lucru afectează nu doar desfășurarea ședințelor care durează uneori foarte mult din cauza multor intervenții fără sens, asta oferă și opiniei publice o imagine de ansamblu că parlamentarii sunt niște neaveniți și că nu își fac treaba. Nu poți face distincție între oamenii care își fac treaba și ceilalți pentru că tot timpul ies în evidență cei care nu își fac treaba. Tot ce e negativ e preluat imediat în presă. E prea scăzut nivelul, dar pe mine mă deranjează și mai mult că este foarte scăzut nivelul dezbaterilor în special în comisii tocmai pentru că cei care vin cu unele proiecte nu sunt ei capabili să argumenteze necesitatea adoptării unui asemenea proiect. Ajungem în Comisia juridică să discutăm niște chestiuni de alfabetizare în domeniul Dreptului”, a mai spus Diana Morar.

Diana Morar face parte din Comisia pentru învăţământ, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi – unde deține funcția de secretar, iar între martie-decembrie 2021 a făcut parte din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

2 comentarii

  • Autoevaluarea muncii e intotdeauna subiectiva. La fel si cu taiatul „pamblicilor” cand ramai cu „ea” in mana…
    Rezultatele…!? Sa impozitezi pensiile speciale….ciu ciu…nu se poate!!! Supraimpozitarea muncii, alte impozite, crestere tva la scutiri abia aplicate cand in pandemie oricum nu venea nimeni, repede aplicate sa va justificati munca. Astea masuri aplicate de guvern, ca doar guvernul nu-s altfel de oameni…is demnitari….ca voi…..nuuu??!
    Evaluarea trebuie sa v-o facem noi, cei ce suportam,ca prostii, toate „munca” voastra cea cu atat de multe rezultate!!!

  • De-a lungul vremii s-a constatat o lipsa acuta a fortei de munca : in domeniul medical , in domeniul invatamantului , in diferite meserii aferente domeniului constructiilor , in cazul conducatorilor auto (soferilor) , in agricultura etc. etc. .Azi am aflat ca exista o mare criza de ingineri in tara noastra . Era de asteptat sa se intample si acest lucru. Din pacate nu am auzit niciodata sa fie criza de politicieni. Stie cineva de ce ? Astept raspunsuri.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS