Actualitate

Printre cei mai buni: Echipa de robotică a CNPR Beclean finalistă, cea a CNLR Bistrița pe 16!

ACTUALIZARE (FOTO-VIDEO) 800 de elevi din 33 de orașe s-au întrecut zilele acestea în cea mai amplă competiție de robotică pentru liceeni organizată în România: BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, desfășurată la Sala Polivalentă din București.

Echipele de liceeni înscriși în BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International. În cadrul competiției au avut loc jocuri complexe în echipe, în urma cărora au fost desemnați câștigătorii campionatului și echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie.

Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de două echipe: ”Bolts and Gears” de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, cu robotul R2LIVIU, și ”Esentza Robotics” de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Beclean, cu robotul P4TRICK.

Duminică au avut loc noi meciuri din calificări și fazele eliminatorii

Echipa ”Esentza Robotics” de la CNPR Beclean a ajuns în finală, într-o alianță cu cele două echipe ale Colegiului Național „Mihai Viteazul” București și ”Mihai Viteazul” Ploiești. Câștigătoare în ultimul act a fost alianța formată din echipele liceului ”Ștefan Odobleja” București, CN ”Tudor Vianu” București și liceului ”Voievodul Mircea” din Târgoviște.

 

Liceenii din Beclean rămân cu performanța, extraordinară de altfel, de a fi ajuns să joace cu trofeul pe masă. Disputa a fost egală după primele două jocuri, decisiv fiind al treilea.

P4TRICK este robotul creat de elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş”. Echipa a fost formată din: David Poenar, Andrei Toma, Daria Marc, Laura Ghimici, Cristina Libotean, Ştefan Kis, Cătălin Felecan, Bogdan Szasz, Sergiu Pop, Gelu Ungur, Andrei Ionuț Bude, Răzvan Mureşan. Prof. coordonator Mircea Cristian Nicula.

 

Echipa ”Bolts and Gears” de la CNLR Bistrița a terminat pe locul 16: ”În urma încheierii etapei de calificări, avem bucuria să vă anunțăm că am terminat pe locul 16 din 54 de echipe. După ce am câștigat primul meci First Tech Challenge jucat vreodată în România și am avut un început promițător câștigând și cel de-al doilea meci, am decăzut în cel de-al treilea și cel de-a patrulea meci, însă astăzi am luat-o de la început și am reușit să câștigăm și ultimele două meciuri jucate”.

Felicitări, Bolts and Gears pentru reușită!

Cum a fost prima zi

În prima zi au fost programate meciuri de calificare.

 

”Bolts and Gears” de la CNLR Bistrița a anunțat: ”Din cele 4 meciuri jucate am câștigat 2, clasându-ne pe poziția 28. Suntem mândri și recunoscători să fim aici, să putem spune că am trecut prin acestă experiență în care am acumulat atât de multe cunoștiințe și vom da în continuare tot ce putem mai bun”.

”Esentza Robotics” de la CNPR Beclean a anunțat: ”Ziua 1 s-a încheiat cu echipa Esentza Robotics pe locul 15 din 54 de echipe participante. Echipa a înregistrat 2 victorii, un egal și o înfrângere. Duminică urmează încă 2 meciuri. Cele 54 de echipe reprezinta cele mai titrate colegii din Romnia! Cu atât mai mult trebuie să fim mândri de elevii noștri”.

 

Aici îi puteți cunoaște pe componenții celor două echipe.

23 comentarii

 • locul 28 din 33 reflecta foarte bine locul Bistritei prin capitalele de judet.
  adica tot printre ultimii.
  cu o administratie tâmpa care n-a reusit nici un proiect urban semnificativ în ultimul sfert de secol, orasul asta este unul de oameni plafonati si cel mai grav – resemnati.
  mai sclipeste câte unul (ca Rares Buhai) dar „dispar” repede (în SUA, Anglia, etc.)
  în urma ramâne bezna…..

  • sunt curios câta sustinere au avut copii astia din partea oficialitatilor.
   parca vad ca si deplasarea cu autocarul si cazarea a fost platita din banii parintilor.
   asta vroiam sa subliniez în prima postare, poate ca nu m-am facut suficient înteles.
   stiu cazuri concrete de copii care fac atletism de performanta pe banii parintilor, ca directia de sport nu are timp pentru asa ceva.

  • Esenta a terminat pe 20 …a participat in finala doar datorita faptului ca au fost alesi de catre finalisti sa le fie coechipieri

  • Nu cred ca e cazul sa stirbim meritele nimanui. Ambele echipe merita felicitari.

 • Echipa de la Beclean s-a clasat pe locul 20 din 54 de participanti, un rezultat foarte bun, dar noi, Bolts and Gears, am fost pe 16. Asa cum a mentionat Bobo, au participat in finala ca aliati ai actualilor finalisti. Totodata, avand in vedere faptul ca in cazul nostru este primul concurs de robotica si nu am avut contact cu oameni de speciaitate in domeniu, consideram ca este un rezultat demn de laude.

  • Felicitări!Sunteți cea mai tare echipă!Copii muncitori ,perseverenți ,ceea ce ați reușit voi să faceți este uimitor!

  • Dacă echipa de la Liviu Rebreanu era pe loc mai înalt ca noi , atunci de ce nu au fost aceștia aleși pe Finala? Sa ne readucem aminte de proverbul „Prost sa fii,noroc sa ai” asa a fost in cazul echipei Bolts, au picat in alinte cu echipe a cărui roboti valorau 7000€ .

  • Da….felicitări…locul 16 mai bun decat 20….dar nu ii problema.
   P.S.:Bolts and Gears daca vreti poza cu un trofeu sau o medalie va asteptam la Beclean

  • Pozitia in clasament este reflexia norocului pe care l-au avut echipele la alegerea aliantelor pentru meciurile de calificare. Echipa „Esentza Robotics” a fost aleasa de cei de la „Qube.” deoarece acestia o vedeau ca un aliat important. Dupa pareream mea am facut fata meciurilor din semifinala si finala ajutandu-i cu 2 victorii cruciale. Daca cei de la „Bolts and Gears” ar fi fost mai buni ei ar fi avut acum trofeul si medaliile. Eu zic ca faptele vorbesc de la sine 🙂

 • Dupa clasamentul afisat echipa CNLR se afla pe locul 16, iar CNPR pe locul 20. E super pentru prima incercare si ii felicit pe cei care au participat! Ei au facut ceva de care ar trebui sa fie mandru tot judetul! Bravo echipelor noastre dragi! Pe langa asta as vrea sa adaug ca autorul acestui articol nu s-a documentat prea bine. 🙂

  • De ce nu s-a documentat prea bine? A scris cumva că Esentza a câștigat finala? Care clasament afișat? Daca info de pe paginile de fb ale competitiei si esentza, video si foto nu sunt reale, atunci te rugam sa ne documentezi tu mai bine. Aș vrea să adaug că înseamnă că n-ai citit. Ambele echipe merita felicitari.

 • Felicitări,copii!Felicitări ,CNLR! Ați muncit mult,pentru cei care nu știu ,în ultimele două luni ,ați stat în școală până după ora 5…și alte nopți nedormite ! Ceea ce ați reușit voi ,e formidabil.Locul 16 într-o competiție ca aceasta ,e foarte bun…și fără niciun ajutor !La punctaj i-ați bătut pe mulți ,dar nu ați avut șansa să fiți alesi …coechipieri de alte echipe!

 • Felicitări,copii!Felicitări ,CNLR! Ați muncit mult,pentru cei care nu știu ,în ultimele două luni ,ați stat în școală până după ora 5…și alte nopți nedormite ! Ceea ce ați reușit voi ,e formidabil.Locul 16 într-o competiție ca aceasta ,e foarte bun…și fără niciun ajutor !La punctaj i-ați bătut pe mulți ,dar nu ați avut șansa să fiți alesi …coechipieri de alte echipe!

 • Felicitări tuturor copiilor participanţi, indiferent de locul obţinut.
  Un singur sfat, perseveraţi în continuare cu eforturile voastre şi rezultatele nu vor întârzia să apară mai devreme sau mai târziu. Pentru unii poate nu vor fi răsplătite pe măsura aşteptărilor…dar important e că aţi participat.
  Jocurile politice din culise sunt o parte a competiţiei.
  Fundamental ceea ce contează, e ca voi să fiţi mulţumiţi , că aţi dat tot ce aţi putut. Aveţi acum o experienţă de viaţă , să lucraţi pe un proiect pasionant care necesită cunoştinţe specifice, pe care nu mulţi dintre cei de vârsta voastră o au şi pe care mai târziu o puteţi transfera în cariera voastră profesională.

 • Felicitari TIMPONLINE pentru promovarea copiilor.
  In rest competitia asta a incercat sa-i invete pe copii sa se respecte unii pe altii. Cele două echipe din județul nostru s-au încurajat și în plus au fost și vecini de stand. Dacă ei se respectă cred că îi putem respecta și noi.
  Jocul este joc iar primele 4 echipe au avut dreptul să își aleagă aliați cât mai puternici. Poate nu întâmplător echipa CNPR a fost aleasă prima. Au castigat semifinala iar apoi in finala au pierdut la limita.Nu a intervenit absolut nimeni în deciziile elevilor și nici nu cred că o putea face cineva.
  Jos pălăria în fața elevilor și profesorilor!

 • În urma comentariilor de mai sus, am vrea să clarificăm faptul că echipa Bolts and Gears recunoaște meritele celor de la Esentza Robotics pentru că au avut atât un robot la care se vede că au muncit foarte mult, cât și o echipă și un spirit de echipă demne de respect. De aceea i-am și încurajat pe cei ce sunt alături de noi pe pagina de Facebook să îi urmărească în meciurile din finală pe care le-au jucat în alianță alături de cei din Qube, care de altfel au fost foarte bine pregătiți și din punct de vedere al strategiei, nu numai ai robotului, și care nu i-ar fi ales dacă nu meritau, și tot de aceea le-am și făcut galerie în această etapă. Articolul este însă greșit, deoarece în clasament aceștia nu au ocupat locul 2, ei fiind de fapt parte a alianței ce concurat în finală, care din păcate au pierdut-o, astfel că au câștigat premiul „Finalist Alliance Award”, acest premiu reflectă de asemenea rezultatul muncii lor. Într-adevăr suntem extrem de mândri de rezultatul nostru și de experiența și cunoștiințele acumulate pentru că am reușit să ne ocupăm de toate detaliile participării noastre la concurs, și deși astăzi a fost o zi de repaus pentru noi, anunțăm că mâine ne reîntoarcem la lucru.

  • Nu vă supărați, dar arătați-ne unde scrie în acest articol că au ocupat locul 2. Bolts and Gears, meritați toate aplauzele și felicitările pentru munca voastră și pentru ce ați reușit (jos pălăria!), însă nu cred că era cazul nici de săgeți la adresa colegilor din Beclean (dovadă comentariile) și nici de acuze la adresa acestei publicații care v-a promovat inclusiv înainte de competiție așa cum meritați. Sau nu? Sursele noastre de informare au fost site-ul competiției, paginile de Facebook ale concursului (unde nu a fost publicat nici până acum clasamentul final oficial) și ale celor două echipe. Așa că, dacă se poate, nu trageți în mesager! Cu respect pentru ce faceți și urându-vă să dați dovadă de mai multă sportivitate în următoarea ocazie, chiar dacă presa e întotdeauna de vină, vă doresc succes în continuare.

  • A fost o greșeală din partea nostră, făceam referire la un comentariu de mai sus pe care am dedus că persoana l-a înțeles în urma citirii articolului. Ținem însă să menționem din nou că acel comentariu scris de noi mai sus este poziția sinceră a echipei noastre față de cei din Beclean, deși s-ar putea să nu ne credeți și nu ne e greu să înțelegem de ce, noi chiar apreciem și respectăm rezultatele pe care aceștia le-au obținut. Ne cerem scuze că s-a produs această neînțelegere, suntem cu toții obosiți și încercăm să ne luăm gândul de la întreaga competiție pentru câteva ore, deși acest lucru nu justifică cele întâmplate, dar vă asigurăm că nu vor mai exista asemenea conflicte și vă mulțumim pentru cele spuse.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.