Actualitate

Designerul Tina Olari va fi președintele unui juriu la ”Milano Fashion Week”

Creatoarea de modă Tina Olari și-a pregătit bagajele pentru Italia, acolo unde va fi președintele juriului unuia dintre evenimentele organizate în cadrul ”Milano Fashion Week”. Designerul își va prezenta, duminică, și propria colecție de rochii pentru sezonul 2024-2025.

Milano Fashion Week este denumirea generică pentru o mulțime de evenimente care se întâmplă începând de astăzi în Milano. Eu voi participa la cel organizat de World Fashion Festival Awards Dubai, partenerii mei care m-au mai desemnat și acum doi ani președinte al juriului, la fel ca și acum. Este un festival la care vor participa 50 de designeri din diferite colțuri ale lumii. Ca președinte al juriului trebuie să urmăresc să fie corectitudine în deciziile pe care le vom lua”, a declarat Tina Olari.

Juriul își va intra în rol vineri, când vor fi prezentate creații pentru copii, iar sâmbătă va juriza designerii care au creat haine pentru adulți. Duminică, Tina își va prezenta propria creație de rochii de mireasă și ținute de gală pentru sezonul 2024-2025.

”În ce privește rochiile de mireasă am adus un element de noutate la ceea ce este nota mea distinctivă – tiul invizibil pe spate gol pe care pun o dantelă – și anume acela că rochia va apărea decupată pe lateral. De fapt, va părea că este mai multă transparență, dar care nu este dată de rochii, ci de jupon. Așa am simțit anul acesta că trebuie să fac: să descopăr femeia puțin mai mult, dar nu exagerat ca să păstrez acel element de rafinament și decență. Sunt convinsă că o să placă. Este prima oară când folosesc acest element senzual la o rochie de mireasă. Voi prezenta și trei rochii de seară. Vor fi 16 ținute pe catwalk. Una dintre ele va fi prezentată de Magda Coman, model internațional în scaun rulant. Am invitat-o fiindcă am o colaborare foarte bună cu ea de mulți ani și mi-am dorit ca ea să încheie show-ul. Vor mai apărea încă trei ținute pe care le va purta Ioana Albada, prezentatoarea festivalului, care a ținut neapărat să fie îmbrăcată în rochii create de mine. Și eu voi purta trei ținute diferite în cele trei zile de jurizare, așa încât vor apărea în total 23 de rochii care poartă semnătura mea”, a spus Tina Olari.

La toate aceste ținute, ea a lucrat în ultimele luni, în unele zile chiar și cu perfuzii pentru că își dorește să fie la înălțimea evenimentului la care sunt prezenți critici internaționali și oameni care au un cuvânt important de spus în moda actuală.

”Am creat această colecție într-o perioadă de out of season când am fost epuizată fizic, dar și financiar. O colecție de acest gen este foarte costisitoare. Eu am folosit ca de obicei dantele foarte prețioase, deși acum este un trend de materiale care vor să pară luxoase, dar, de fapt, au o sclipire prin lipire. Eu îl detest. Da, prețul rochiei poate fi mai accesibil, dar eu țin la standarde și atunci folosesc materiale de foarte bună calitate, cum ar fi dantela lucrată manual. La rochia de mireasă, se știe, folosim preponderent dantele”, a spus Tina Olari.

Deși anul acesta se poartă preponderent ținutele oversize, Tina Olari consideră că, în ce privește ținutele de gală, trebuie urmărită linia corpului unei femei: ”În oversize, feminitatea se pierde foarte mult. Eu nu ascund femeia sub volum. Într-adevăr ascund, dar numai defectele. Eu scot în evidență, prin ținutele pe care le creez, atuurile unei femei. Merg în continuare așadar pe linia corpului, pe o ușoară transparență care să trezească privitorului curiozitatea. Mie nu-mi place să fiu una cu mulțimea. Îmi place să fac ceva diferit. Nu sunt contra tendințelor, dar nu mă cufund într-un tumult în care să nu mă mai pot defini”.

Tina Olari a reușit să intre în lumea bună a modei după ce rochia pe care ea a creat-o a fost purtată de Miss Word 2015. Din acel moment, i s-au deschis toate ușile și a devenit un nume de referință în domeniu.

Tina va pleca la Milano miercuri dimineața, însă după ce va reveni acasă va lansa o colecție de costume pentru femei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS