Actualitate

Conferință regională: ”Arbori urbani și spațiile verzi din Bistrița”

Primăria Bistrița organizează Conferința regională ”Arbori urbani și spațiile verzi din Bistrița”, tema principală fiind rolul vegetației și al spațiilor verzi din Bistrița în contextul mobilității urbane durabile și a schimbărilor climatice.

Conferința, care reprezintă o premieră la nivel regional, va avea loc loc vineri 23 februarie, începând cu ora 08.30, în sala de ședințe a Primăriei Bistrița.

Prezentările vor fi susținute de specialiști cu o vastă experiență în domeniile arboricultură și peisagistică: Diana Culescu – doctor în Arhitectura peisajului, Mihai Alexandru Purcaru – arborist atestat ISA, Dan Moldovan – arborist atestat ISA / Davey Canada.

PROGRAM

Activități în sală:

 • 8.30 – 8.45 – Cuvânt de deschidere – Primar Ioan Turc
 • 8.45 – 9.15 – Trecerea de la spațiu verde la o infrastructură verde a orașului. Înverzirea urbană și gestionarea eficientă a patrimoniului verde a orașului. Analiza calității infrastructurii verzi urbane și aplicațiile smart – Diana Culescu, Doctor în Arhitectura peisajului
 • 9.15 – 9.45 – discuții, întrebări
 • 9.45 – 10.15 – Arborii urbani și standardele internaționale pentru gestionarea lor. Emiterea deciziei de tăiere a arborilor conform normelor ISA și tipuri de tăieri în coroană. Evaluarea stării de sănătate, identificarea riscului și asigurarea intervențiilor optime pentru eliminarea riscului la arborii urbani – Alexandru Purcaru, Arborist atestat ISA
 • 10.15 – 10.45 – discuții, întrebări
 • 10.45 – 11.15 – Plantarea arborilor urbani în alveole și fâșii înierbate, alegerea speciilor pentru plantat luând în considerare locația. Protejarea arborilor urbani aflați în zone de intervenție cu risc de vătămare. Managementul cheltuielilor. Întreținerea arborilor urbani și îmbunătățirea calității solului. Metode de udare, fertilizare, decompactare sol și tratamente fitosanitare – Dan Moldovan, arborist atestat ISA / Davey Canada.
 • 11.15 – 11.45 – discuții, întrebări

Deplasare în teren. Parcul municipal Regele Mihai

12.00 – 14.00 – Intervenții și aplicații practice (evaluarea stării de sănătate a arborilor, management decizional, punere în siguranță, tăieri de corecție etc). Siguranța operatorilor în cazul tipurilor specifice de intervenție.

Sunt invitate să participe toate persoanele interesate. De asemenea, pentru cei care nu pot participa, evenimentul poate fi urmărit și online.

6 comentarii

 • In sfarsit, ceva ce nu a mai fost in istoria acestui oras dar nici prin alte orase Transilvane.
  O Conferinta extraordinara din care toti vom invata ceva si mai ales iubitorii de Natura Urbana.
  Felicitari organizatorilor !

  5
  19
 • Du-te și culcate că nici tu nici Tetcu nu aveți studii in domeniu doar vă băgați în seama după ce ați înlăturat specialiștii prin mârșăvii.
  Tic, tac

  18
  5
 • saracul jean gura de aur, din cauza specialistilor marsavi orasul a pierdut mii de arbori.
  spune-i asta lui mutu nu noua celor care am vazut ce orori s-au intamplat.

  9
  7
 • Săracu cititor.
  Eu pe directorul ăla l am văzut cu specialistul lui pește prăjit, tăind copacii prin oras iar în fața poliției locale se usca așa că domnule ecologist mai încet cu pianul pe scari

  9
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS