Actualitate

Sigiliu pe două magazine second-hand cu produse uzate și murdare

Două magazine din Sângeorz-Băi care vindeau produse second-hand au fost închise de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud în urma unui control în care au fost găsite haine uzate, cu urme de murdărie și pete.

Potrivit unui comunicat, în ambele magazine, comisarii au găsit: ”textile second-hand neetichetate cu numărul de lot din care provin pentru a se putea face corespondență între produse și certificatele de curățare, dezinfecție și dezisencție, produse textile purtate și uzate care prezentau urme de murdărie și pete” și pe care nu erau afișate prețurile în conformitate cu legea.

Reprezentanții firmelor nu au putut prezenta echipei de control nici procesul verbal de sortare lunară a produselor second-hand în funcție de gradul de uzură ale acestora.

Ținând cont de neregulile constatate, s-au aplicat 7 amenzi contravenționale în cuantum de 26.500 lei și s-a dispus:

 • măsura opririi definitive a comercializării produselor neconforme în valoare de 8000 lei, produse care se returnează la distribuitor și se anunță județul unde are sediul distribuitorul,
 • măsura opririi temporare a prestării serviciilor pentru comercializarea articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată, respectiv închiderea magazinelor până la remedierea deficiențelor.

Foto-Video: CJPC BN

2 comentarii

 • avem izmene si papuci de la cei trecuti in nefiinta de prin UE.
  is spalate si calcate chiar daca is purtate.
  valabil pe intreg teritoriul national.

  8
  4
 • In fine un lucru bun, poate ar trebui sa treceti pe la toti vanzatorii de râze si de inchiriat de ce nu… si apropo cand treceti si pe la vanzatorii ambulanti care nu respecta nicio regula – de martisor, de 8 martie?Au firma pe care lucreaza, este valabila, au etichete ? Au durata de expirare la produse, au casa de marcat, au dispozitive de plata cu card? Stiu ca este mai profitabil sa tragi de cei care produc dar pentru a avea de unde-i ”mulge” nu ar trebui sa eliminati, LEGAL, concurenta neloiala a tuturor ce fac bisnita in sat si nu platesc absolut nicio taxa cu implicarea statului roman prin ORGANELE SALE?

  23
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS