Actualitate

Diana Morar: Măsuri în domeniul justiției, adoptate de Camera Deputaților

Deputatul PNL Diana Morar a susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul Guvernului privind unele măsuri în domeniul justiţiei, în contextul pandemiei de Covid-19.

Proiectul de lege, dezbătut și adoptat în procedură de urgență, reglementează măsuri specifice aplicabile pe durata stării de alertă și pe 30 de zile de la încetarea acesteia, în scopul asigurării protecției sanitare adecvate a magistraților, a personalului auxiliar de specialitate și a celui conex din cadrul instanțelor și parchetelor, concomitent cu asigurarea protecției sanitare a justițiabililor împotriva îmbolnăvirii cu coronavirus, în contextul desfășurării activităților judiciare.

Proiectul reglementează, în regim de urgență, posibilitatea prioritizării activității de judecată a cel puțin uneia dintre secțiile instanței sau a unei instanțe în ansamblul său.

Astfel, va exista posibilitatea restrângerii activității de judecată a uneia sau mai multor secții, ori a întregii instanțe, pe o durată de cel mult 14 zile, cu posibilitate de prelungire. Totodată, vor putea fi luate măsuri în materie civilă și penală precum: ședințe de judecată prin mijloace de telecomunicație audiovizuală, termene scurte de judecată, comunicarea actelor prin mijloace electronice, audieri prin videoconferință.

Senatul este Cameră decizională în acest caz, a precizat fostul secretar de stat în Ministerul Justiției.

Proiectul de lege: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19028

https://www.facebook.com/moraroliviadiana/posts/301582744859733

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.