Actualitate

Diana Morar: Obligația depunerii anuale a declarației de beneficiar real, eliminată

Camera Deputaților a adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de lege depus de deputatul PNL Diana Morar pentru modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Astfel, obligația de depunere de către firme a declarației privind beneficiarul real va dispărea. Camera Deputaților este for decizional, stfel că legea merge la președinte pentru promulgare.

”PNL promovează în acest moment mai multe proiecte care au în vedere debirocratizarea și digitalizarea, pentru facilitarea unui acces optim al cetățenilor la diversele tipuri de servicii oferite de instituțiile statului. În acest proiect legislativ de modificare a Legii nr. 129/2019, am intervenit cu propunerea de a se renunța la depunerea anuală de către persoanele juridice din România – firme, ONG-uri – a declarației de beneficiar real, aceasta urmând să se depună doar la înființare sau la modificarea actelor constitutive. Această obligație de depunere anuală este în vigoare, dar este suspendată pe durata stării de alertă, iar prin adoptarea acestui proiect legislativ obligația anuală va dispărea. Mulțumiri tuturor grupurilor parlamentare, care au înțeles acest demers”, a spus Diana Morar în plen.

1 comentariu

  • Inteleg ca firmele deja constituite , nu mai au probleme . Declaratia la care s-a renuntat , facea lumina in cazul acestor firme , ai caror adevarati beneficiari nu se cunosc.
    Adevarati beneficiari au avut grija sa fenteze reglementarile UE .
    Bine ca suntem primi care sarim sa aplicam recomandarile privind centralele de apartament.Doar actuala clasa politica, nu locuieste la bloc .

    Si uite asa , raportul care trebuie trimis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor,va fi curat ca lacrima.La fel si raportul trimis mai departe de Oficiu ,Comisiei Europene.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS