Actualitate

Diana Morar: Stimulentul de inserţie, majorat la 1.500 de lei

Părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copiilor vor primi un stimulent de inserţie majorat la 1.500 de lei, faţă de 650 de lei cât este în prezent, dacă revin în activitate înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni sau 1 an în cazul copilului cu handicap. Suma este acordată până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

Prevederile nou adoptate de Guvern urmăresc în principal stimularea revenirii în activitate a părinţilor aflaţi în concediul pentru creşterea copiilor şi asigurarea unor venituri suplimentare pentru plata unei părţi din serviciile pentru îngrijirea copilului pe perioada cât părinţii sunt la serviciu, spune deputatul PNL Diana Morar.

Se estimează că un procent de 20% din cele 178.727 de persoane care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copiilor vor opta pentru întoarcerea la activitatea profesională şi obţinerea stimulentului de inserţie înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2, respectiv 3 ani, astfel că numărul beneficiarilor de stimulent de inserţie va creşte la 105.687 persoane, faţă de 85.673 câte sunt în prezent.

Totodată, se introduce stimulentul de inserţie de 650 de lei pentru persoanele care se întorc la activitatea profesională în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru îngrijirea copilului cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani.

https://www.facebook.com/dia.morar/posts/4160292503994578

1 comentariu

  • Am aflat recent despre o zicere :”pa ce ca esti prost mai si semnalizezi”, guvernule de ticalosi! Ia uite la ce i-a dus mintea, sa stimuleze pe cei saraci -binenteles, ca doar nu pe bugetari, sa se intoarca la lucru inainte de varsta de 6 luni a copilului. De unde atata cinism pe capul vostru? La copii nu va ganditi? Sau la parintele care stie ce-i suta de lei . Prin astfel de masuri vreti sa va acoperiti incompetenta si lipsa de respect fata de cetateni , covidari ai demitatii umane ce sunteti!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS