Actualitate

Diana Morar: Vechimea în muncă pentru PFA, recunoscută prin lege

Persoanelor fizice autorizate (PFA) le va fi recunoscută perioada în care au desfăşurat activităţi ca vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate, proiectul fiind adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, astfel că legea merge la președinte pentru promulgare, spune deputatul PNL Diana Morar.

Va fi considerată vechime în muncă şi, după caz, vechime în specialitate perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, fără a se lua în considerare perioada în care respectiva persoană nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Proiectul completează OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. 

Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice în temeiul OUG constituie vechime în specialitate cu îndeplinirea următoarelor condiţii: a) activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv; b) este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.

Etichete

2 comentarii

 • Diana Morar face politică asa cum se face in străinătate:
  Legi despre violenta domestică, plata cu cardul, vechimea in munca, etc.
  Asa se face politica, îmbunătățind legile, schimbând ceea ce trebuie schimbat.

  Ceea ce fac alți politicieni, populiști, care doar modifică cifre, nu e politica!
  (O să creștem de la 11 la 22 lei, o sa reducem de la 19% la 5%, o sã dām 50€. fiecarui ….). o să modificam nu știu ce cifră.
  Asta e politică???

 • Intr-adevar Diana Morar își merita locul în parlament! Un politician serios care se implica în modificarea legislației! De fapt cam singurul politician care chiar merita sa fie în parlament! Felicitări d-na Morar!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS