(FOTO) Organizația germană Die Johanniter, care a a adus pentru al 18-lea an în Bistrița-Năsăud ”Camionul de Crăciun”, de data aceasta încărcat cu daruri pentru mai bine de 10.000 de copii, a mulțumit Asociației Tășuleasa Social, partenerul său din România, pentru ”excepționala organizare”, dar și autorităților care au sprijinit distribuția cadourilor.
”Fiecare pachet este un semn de speranță – acesta este motto-ul acestui Crăciun. Convoiul România Nord va ajuns în mai multe locuri, distribuind pachetele în școli. Recunoștința, bucuria și zâmbetul copiilor ne-au atins profund pe toți. Dorim să-i mulţumim partenerului nostru Tasuleasa Social pentru magnifica organizare, precum și voluntarilor români, polițiștilor, jandarmilor, pompierilor care au permis succesul zilei de astăzi sprijinind activ acțiunile noastre”, a scris organizația germană pe Facebook.
Asociația Tășuleasa Social a decis, în 2014, să transforme ”Camionul de Crăciun” într-o lecție de voluntariat. Atunci, au primit cadouri cei care au participat la Ziua Arborelui lecția pentru ei fiind aceea să primească, dar să și dea mai departe.
În fiecare an, în luna aprilie, Tășuleasa organizează Ziua voluntarilor mici în care fiecare comunitate este încurajată să îşi găsească un proiect propriu pe care organizația în susține. ”Fiecare comunitate e liberă să-şi dezvolte propriul proiect, de la vopsit gardul şcolii, la curăţat cimitirul. Anul acesta, vom împărţi odată cu cadourile şi un mic manual de voluntariat. Sper să fie informaţii necesare şi bune pentru aceşti copii care vor dori să practice voluntariatul”, a spus în 2015 Alin Ușeriu.
”Exemplul pe care vrem să-l dăm este acesta: trebuie să ne pese de comunitatea în care trăim şi atunci ceea ce facem noi este să-i îndemnăm pe cei care primesc aceste daruri să le pese de comunitatea în care trăiesc şi apoi să facă ceva pentru ea. Aşadar, în acest an, cei care primesc cadouri vor fi îndemnaţi, nu obligaţi, să facă ceva pentru comunitatea lor, indiferent ce: să planteze copaci, să cureţe valea de PET-uri, ce vor şi pot ei. Ceea ce promovăm noi este un exemplu numai că, pentru ca acest exemplu să prindă viaţă, trebuie repetat de multe ori. De aceea îl repetăm”, a declarat și profesorul Mircea Miclea, membru în boardul Tășuleasa Social.
Anul acesta, Tășuleasa a distribuit cadourile în special în acele comunități unde derulează proiecte și pe unde trece și Via Transilvanica, drumul care unește țara.
Iată ce au scris pe pagina de Facebook cei de la Școala Gimnazială Josenii Bârgăului, o adevărată pepinieră de voluntari: ”Mulțumim Die Johanniter și Tășuleasa Social pentru cadourile din acest an! Vom fi mereu alături de voi în orice acțiune legată de mediu și responsabilitate socială. Vă rugăm să transmiteți copiilor și familiilor minunate care ne-au bucurat cu aceste daruri toată recunoștința și prietenia noastră! ”
Daca ar fi sa aleg…
As intocmi listele astfel: 1.copiii care se implica in colectarea de pet-uri, chiar si o intrecere in acest sens.2. copiii care participa activ la impaduriri. 3. copiii care participa activ la actiuni de voluntariat organizate de comunitatea unde traiesc.
Dar astfel de liste trebuie intocmite CORECT. Nu vreau sa par mai catolic decat PAPA, dar mi se pare ca trebuie sa primim doar daca dam ceva in schimb.Cred ca avem nevoie de…. un inceput….. Parea mea…
FELICITARI pentru TASULEASA , FELICITARI pentru DIE JOHANNITER !!!!!!!!!!!! Oameni de valoare, oameni care au reusit , oameni cu curaj si de incredere, oameni de care avem nevoie,oameni omenosi , OAMENI…