Actualitate Recomandări

Diminuare dramatică a numărului de elevi în ultimele două decenii. Câte clase au dispărut

Populaţia şcolară a judeţului Bistriţa-Năsăud s-a redus dramatic în ultimele aproape două decenii. Din anul 2000 şi până în 2017, sunt cu peste 15.000 de elevi şi studenţi mai puţini, arată datele Direcţiei Regionale de Statistică Bistriţa-Năsăud. La un număr mediu de 25 de elevi într-o clasă, au dispărut 600 de clase şi implicit posturi didactice.

Cea mai dramatică scădere este la învăţământul gimnazial cu peste 8000 de elevi mai puţini faţă de anul 2000. A crescut în schimb numărul de elevi înscrişi în şcoli postliceale şi numărul de studenţi.

 

 

4 comentarii

  • Si statul ce face ca sa creasca numarul de nasteri ????? Nu face nimic! Statul pur si simplu nu este interesat de viitorul lui. Avem niste indiferenti si niste incompetenti in functiile statului care nu sunt interesati de ce scade numarul de nasteri, de ce pleaca romanii in alte tari. Statul ar trebui sa sprijine tinerele famili si pe cei care isi doresc sa aiba copii si nu pot sa aiba din diferite motive. Cu ce ma ajuta pe mine statul sa am si eu un copil si sa-l intretin???? Cu nimic… trebuie doar sa platesc taxe si impozite ca sa aiba bugetarii incompetenti salar foarte nesimtit in comparatie cu nemunca pe care o face. Peste 50 de ani statul va avea jumatate din populatia actuala a tarii iar statul se va trezi ca nu mai are populatie dar va fi prea tarziu. Statul plateste ajutoare sociale celor care nu muncesc din cauza lenei, sa faca copii care raman ca si parintii lor, incompetenti si lenesi (vedem viitorul cersetorilor) iar celor fara copii nu ii ajuta cu nimic.

  • Peste 5 ani mai puteti inchide o scoala din cauza lipsei copiilor. Multumim partidului. Noi cei care lucram la privat sustinem pe bugetarii sa aiba salarii nesimtite iar ei sunt incompetenti.

  • 50 de mii de viitori cetățeni americani, germani și canadieni încep astăzi școala în Județul Bistrița-Năsăud.

  • Au scazut numarul de elevi pentru ca au plecat parinti la munca in strainatate si au luat si copiii. Acesta este nivelul de trai, de educatie, cresterea economica mult trambitata.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.