Actualitate Recomandări

Din 1 ianuarie 2023, prețuri plafonate la energie electrică

Hotărârea de Guvern care păstrează tarifele pentru consumatorii casnici cu consum redus și prevede un nou tarif plafonat pentru cei care consumă peste 255 kWh pe lună, iar IMM-urile și marile companii au tarife maxime dedicate, își produce efectele începând cu în 1 ianuarie 2023 și se va aplica până în 31 martie 2025.

Noua grilă tarifară națională:

– consumatori casnici:

maxim 0,68 lei/kWh (consum sub 100 kWh/lună)

maxim 0,80 lei/kWh (consum între 100-255 kWh/lună)

maxim 1,30 lei/kWh (consum peste 255 kWh/lună)

– IMM, spitale, unități de învățământ, servicii sociale: maxim 1 leu/kWh

– mari consumatori economici: maxim 1,30 lei/kWh

A fost eliminată bligația clienților casnici care au locuri de consum la domiciliu și la reședință de a depune declarații pe propria răspundere privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat.

Vor depune declarații familiile cu minim trei copii, familiile monoparentale și cei care folosesc aparate medicale, pentru a beneficia de tariful cel mai mic la energie, respectiv de 0,68 de lei/kWh.

7 comentarii

 • In hotararea de guvern nu se spune cum se stabileste consumul lunar pentru cazurile in care furnizorii calculeaza facturile pentru perioade mai mari de o luna. Astfel se lasa posibilitata ca acestia sa factureze dupa bunul lor plac , desigur la urmatorul pret plafonat. Nici dupa publicarea hotararii de guvern nu a comentat nimeni de la guvern sau din media , din ce motive (logice) , la gaz nu exista plafoane de pret iar la energie electrica exista. Dupa parerea mea (care nu conteaza , desigur) , este o abordare ciudata cu interese ascunse.

  11
  • Ai dreptate că facturează după bunul lor plac,după ce 2 luni le-am trimis indexul autocitit,a venit ,a citit indexul și la factura de regularizare mi-a trecut cu 400 de Kw in plus!!!!

  • Eu daca am centrala electrica nu beneficiez de plafonare asa cum o fac pentru cei cu centrala pe gaz!!!!
   Altfel spus eu nu poluez dar platesc mai mult sa jncakzesc 100mp!!!
   O tara condusa de prosti!!!

   9
   1
 • ‘@Discriminare , In lume doar in Norvegia si Canada , cetatenii au incalzire electrica pentru ca acele tari produc energie hidro foarte ieftina. La noi o sa-si permita , in anii ce vin, doar cei care au deja , sau isi vor monta panouri solare. Adaptati-va vremurilor si legislatiei !

  5
  1
  • Sa impui masuri de reducere a poluarii si sa acorzi subventii sa poluezi!!!
   Cum pot gandii DEBILII ASTIA DE LA GUVERNARE sa subventioneze consumul de gaze dupa care sa introduca TAXA PE CONSUM?????
   Cum pot Nenoricitii astia care ne conduc sa se laude cu masuri de reducere a poluarii si cand vrei sa folosesti energia electrica pentru incalzit sa te ph….wta la kilovat?
   Cum reusesc Nemefnicii astia de consilieri locali sa mareasca jmpoizitele persoanelor fizice ce detin cladiri nerezidentiale cu de doua ori fara ca nimeni sa le ceara?????
   Sa nu i….asa la fiecare de inceput de an sa simta ca s niste puslamale politice fara cap doarr cu titulara de sefi de clan???

   3
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS