Recomandări Social

Din 15 septembrie se va merge pe drum ca în palmă de la Monor până la limita cu jud. Mureș

Lucrările pe DJ 154 B (Monor – Gledin – Vătava), tronson de 4,8 km din centrul comunei Monor până la limita cu județul Mureș, vor fi gata la jumătatea lunii septembrie.

Contractul de proiectare și execuție s-a semnat la sfârșitul anului trecut, constructor fiind Transilvania Grand Construct, iar proiectanți – Aqua Parc SRL și Someș Top Grup.

Valoarea investiției este de 10,5 milioane lei (2,2 milioane euro), bani din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lungimea totală a tronsonului care se modernizează este de 4,8 km. Lucrările cuprind: amenajarea terenului, asfaltare, execuția terasamentelor, scurgerea apelor, poduri și podețe, accese la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale (asfalt pe o lungime de 25 m). De asemenea, în zonele instabile sunt prevăzute ziduri de susținere din beton armat.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/3264906626896195

Luna aceasta s-a semnat contractul pentru modernizarea DJ 172 G Satu Nou – Cușma (6,7 km), astfel că zona turistică ce duce spre Dealu Negru va fi complet legată de restul județului prin drumuri bune. Investiția de 16.713.978 lei (3,5 milioane euro) bani europeni prin POR, cu o garanție de 6 ani și jumătate, prevede: sistem rutier pe drumurile laterale și stații de autobuz; amenajarea a 29 de drumuri laterale (aprox. 4 m lățime și 25 m lungime); rigole ranforsate, rigole de acostament, șanțuri naturale, refacerea și decolmatarea podețelor existente; lucrări de consolidare (ziduri de sprijin și fundații); semnalizare rutieră, indicatoare rutiere. Proiectarea va fi realizată de Someș Top Grup , iar lucrările de Transilvania Grand Construct.

”În ultimii 8 ani, din 698 km de drumuri județene, s-au asfaltat și sunt în curs de asfaltare 596 km, 1.041 km drumuri comunale, 846 km de drumuri forestiere și agricole, s-au construit zeci de poduri și podețe! Așadar, 85% din drumurile județene vor fi asfaltate până la finalul anului 2021”, spune președintele CJ Radu Moldovan.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/3247409885312536
Etichete

9 comentarii

 • Intai se zicea ca din august, apoi ca de la finalul lunii august.
  Acum ca din 15 septembrie…
  Tergiversare PSD la marea arta.
  Daca si-a facut cineva traseu pe-acolo dupa promisiunile lui Radu Moldovan, inspre Defileul Muresului, e clar ca s-a pacalit.
  Plus ca in toate textele despre Monor – Vatava se insista doar ca va fi asfaltat pana la limita cu judetul Mures. Nu spune nimeni ce se intampla de-acolo, contemplam granita judetului? Intram pe macadam?
  Sau de acolo e un drum deja asfaltat de mult de vecinii mureseni, iar noi abia acum ii prindem din urma?

  • @Sorina
   Tu vorbești numai ca-să te afli în treabă habar nu ai ce se întâmplă în zona aceea.
   Drumul de la limita de județ Vătava-Râpa de Jos-Vălneni de Mureș este asfatat și este foarte bun.
   Când drumul de la Gledin la Vătava va fi gata complet voi merge liniștit pe el la Toplița Română vara la bazin la Banfi și iarna la pârtia de schi.

  • Sper să nu se oprească și să se asfalteze doar Satul Nou și să contiue până în Cușma.

 • Fain!!!!!!!
  Eu fac drumuri în republica Moldova, pe la Vătava și Lacu Roșu drumul este mult mai scurt și mai plăcut decât pe la Reghin sau Mestecăniș.

 • Catre Budac si Jelna când o sa se poata circula DECENT?
  Mai lucreaza vreo doi ani la dealul ala sau ne luam elicoptere?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS