Cultură

Din acest an şcolar, elevii vor asculta cinci minute de muzică clasică

Profesorii vor avea la dispoziţie, din acest an şcolar, cele mai importante piese din repertoriul românesc şi universal însoţite de explicaţii, pe care le vor putea utiliza în cadrul proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică". Începând cu 1 octombrie, vor fi demarate şi concursuri cu premii în cărţi şi CD-uri.

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Radio România Muzical, unicul post de radio din România dedicat muzicii clasice, va pune la dispoziţia profesorilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc şi universal. Acestea sunt însoţite de explicaţii al căror scop este familiarizarea elevilor cu muzica clasică.

„În efortul nostru de educare a copiilor considerăm că este de datoria noastră să ieşim din studiourile de emisie şi din sălile de concerte şi să mergem direct la ei. Este foarte important pentru copii să înţeleagă ceea ce ascultă. Doar în felul acesta ajung să iubească muzica clasică. Avem nevoie de generaţii cu o educaţie diversă nu doar de prizonieri ai tehnologiei”, a declarat Liliana Staicu, manager Radio România Muzical.

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” are şi o componentă activă: începând cu 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro, vor fi demarate mai multe concursuri. Elevii care vor răspunde întrebărilor referitoare la piesele muzicale puse la dispoziţie de Radio România Muzical vor fi premiaţi cu CD-uri şi cărţi.

Proiectul este coordonat de Cristina Comandaşu, redactor-şef al Radio România Muzical, iniţiatoarea campaniei, şi Adrian Brăescu, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Foto: arhivă

Etichete

2 comentarii

  • Succesul proiectului depinde,in mare masura,de seriozitatea cu care acesta va fi aplicat in scoli si de bucatile muzicale abordate.Daca dascalii vor merge iar pe ideea „si noua ce ne iese,ca nu suntem platiti?” ,proiectul se poate transforma in frectie la piciorul de lemn.

  • ce bine!? elevii nu vor sti scrie (de, nu sunt manuale,nu e nicio problema
    ) dar vor fi doxa de muzica.Vor sustine evaluari pe ritmuri muzicale.Pe cand manele???? Rusine pentru ce a ajuns un invatamant care odata era competitiv…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.