Actualitate Cultură

Din isprăvile Poliţiei Locale. Şapte “provinciali” capturaţi în timp ce treceau strada călcând iarba

Statul roman are structuri peste structuri, care mai de care mai eficiente aşa cum s-a putut vedea şi zilele acestea. Poliţia Locală Bistriţa, cea mai eficientă din ţară, în 2007 ce-i drept, a reuşit, într-o săptămână să salveze iarba de pe două bulevarde de tălpile unor “provinciali” care nu au înţelers prea bine cum e viaţa civilizată la oraş. Isprava e consemnată în raportul de activitate săptămânal.


“În data de 13.01.2013, s-a organizat a acţiune pe tema depistării pietonilor care traversează neregulamentar principalele artere de circulaţie prin locuri nepermise, respectiv pe spaţiul verde de pe mijloc. Au fost aplicate un număr total de 7 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 350 lei, următoarelor persoane: A. Viorica (domiciliată în oraşul Sîngeorz-Băi); B. Vasile Ioan (domiciliat în comuna Şintereag, sat Caila); C. Traian (domiciliat în comuna Telciu); T. Mariana (domiciliată în comuna Teaca, sat Viile-Tecii); B. Ileana (domiciliată în comuna Budacu de Jos, sat Monariu); C. Gheorghe şi T. Bogdan-Cosmin (ambii domiciliaţi în oraşul Beclean).  Locul săvârşirii faptelor: b-dul Republicii şi b-dul Independenţei din municipiu”, scrie în raportul Poliţiei Locale Bistriţa.

Aşadar, 350 de lei ar trebui să intre în conturile bugetului local în urma acestei “acţiuni pe tema depistării pietonilor care traversează neregulamentar” călcând “spaţiul verde” în plină iarnă atipică. Ce-i drept, sesizat în repetate rânduri în legătură cu aberaţia, primarul Ovidiu Creţu – plecat acum în ţări cu mai multă zăpadă – a negat vehement că poliţiştii locali dau amenzi pentru călcarea ierbii, edilul chiar recomandându-le oamenilor să stea pe gazonul din Parcul Municipal. Probabil însă că instrucţiunile nu au ajuns şi la urechile patrulelor care continuă, iată, să fie preocupate de soarta ierbii şi în plină iarnă în timp ce oraşul colcăie de cerşetori, iar mizeria e cât casa pe toate străzile – noroc cu ploaia care o mai spală.

4 comentarii

    • Pai chiar scrie ca s-ar traversa aiurea. Dar daca trece omul strada peste iarba de pe mijloc e bine. Sau cum? Ca nu se intelege.

  • Asi vrea să iti sara in fata mașini domna cristiana o persoană care trece prin loc ne permis sa vad atunci ce mai comentezi . Nu înțeleg ce legătură are parcul cu peluza din benzile de circulație . E greu sa înțeleagă uni ca tine parcul ee parc si tarversarea de cattre pietoni prin alte locuri de cit cel marcate si semnalizate corespunzător .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS