Actualitate

Din seria „Da’ muieţi-s posmagii?”. Lista de pretenţii a locatarilor din blocurile sociale de la Viişoara

Locatarii blocurilor sociale din Viişoara s-au săturat să tot bată drumul pe jos până la staţa de autobuz de la marginea DN 17. Prin vocea delegatului sătesc Mircea Moldovan ei au cerut autobuz la scară. De asemenea, oamenii mai vor sală de sport polivalentă construită cu fonduri guvernamentale unde să poată juca fotbal ca să-şi întreţină condiţia fizică.

Întrucât mulţi dintre cei care locuiesc în blocurile sociale de la Viişoara fac naveta la Bistriţa unde lumea e mai generoasă cu cerşetorii, s-au gândit că e momentul pentru o revendicare adresată Primăriei Bistriţa. Prin vocea delegatului sătesc Mircea Moldovan, ei au cerut ca autobuzele care fac ruta Bistriţa-Viişoara ale operatorului de transport în comun să facă o „haltă” în noul cartier pentru ca să nu mai fie obligaţi să meargă pe jos până la staţie.

Acest gen de mişcare nu este pe placul oamenilor care ar vrea, mai degrabă, o sală polivalentă în care să poată juca fotbal. „Dacă se va face această sală de sport cu fonduri guvernamentale (prin Compania Naţională de Investiţii -n.r.), renunţăm la solicitarea să ne amenajaţi teren de sport”, a spus Mircea Moldovan în şedinţa Consiliului Local Bistriţa de joi seara.

Delegatul sătesc a mai făcut observaţia că în cartierul de blocuri sociale e nevoie şi de locuri de joacă, la fel cum ar fi nevoie şi de modernizarea şi extinderea grădiniţei din sat, freceventată de foarte mulţi copii.

Primarul Ovidiu Creţu nu a dat niciun răspuns clar în privinţa staţiei de autobuz la scară, însă s-a pronunţat cu altă ocazie referitor la acest subiect: „La staţia de autobuz se ajunge în cinci minute. Pentru că aici începe să fie un microcartier, totuşi cred că vom organiza transportul astfel încât să vină un autobuz şi până în zona pieţei”, spunea primarul Ovidiu Creţu anul trecut, atunci când i s-a mai transmis solicitarea ca autobuzul să ajungă până în zona blocurilor sociale din Viişoara.

Creţu le-a promis în schimb că după finalizarea celui de-al 9-lea bloc de locuinţe sociale în Viişoara vor fi amenajate aleile, vor fi create spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.