Actualitate

Din trei arbori aflați în curtea Palatului Copiilor au rămas doar cioatele. Turc: Am stopat tăierea altora

Din trei arbori care erau în curtea fostului sediu al Direcției de Venituri a Primăriei Bistrița, unde acum se află Palatul copiilor, au rămas doar cioatele. Primarul Ioan Turc a aflat de la cetățeni că respectivii copaci au fosat tăiați și, chiar de a doua zi, a dispus să se oprească procedura.

Despre dispariția celor trei arbori a vorbit, în ultima ședință a Consiliului Local, și consilierul USR PLUS Nicolae Pavelean.

”Acolo erau trei arbori care, de curând, au fost doborâți. Aș vrea să știu dacă domnul primar are cunoștință de situație. Cine a luat decizia tăierii copacilor și de ce?”, a întrebat consilierul.

Ioan Turc i-a răspuns: ”Referitor la tăierea arborilor, am fost informat, sesizat de cetățeni. Există o comisie care avizează tăierile. Eu voi face o verificare cu privire la argumentele care au dus la tăierea celor trei arbori. Ce pot preciza este că am stopat tăierile altor arbori care urmau să aibă parte de același tratament. Nu mă pronunț cu privire la justețea deciziei pe fond, dar voi verifica”.

Timp Online a fotografiat cioatele care au rămas, iar două dintre ele arată că arborii începuseră să putrezească în interior și, probabil, reprezentau un risc mai mare de prăbușire în caz de intemperii.

Cei trei copaci se aflau lângă o zonă în care își parcau mașinile angajații Primăriei Bistrița.

Etichete

10 comentarii

 • Din pacate se taie fara discernamânt iar Garda de Mediu si alte institutii abilitate dorm pe salarii nesimtite.
  Se taie arbori protejati prin lege, cum ar fi nucii.
  Poate cei platiti pentru a proteja mediul (inclusiv dl Balan care se pretinde un cruciat al ecologismului) în judet se intereseaza si de nucii de peste jumatate de secol care s-au taiat pe drumul care duce spre Jeica (pe surse – au fost taiati chiar de catre popa din Mariselu).

  • Garda de mediu este un fel de comisie de împăciuire. Anul trecut am sesizat măcelărirea unui arbore de Evodia de către „specialiștii” primăriei… Răspunsul Gărzii de mediu a fost: că acel arbore a fost ciuntit „la cererea unei persoane”! (care s-a supărat din cauză că păsările s-au „scăpat” pe mașină ei. Poate mâine persoana cere tăierea brazilor din parcul de la liceul Liviu Rebreanu…

 • Sa facem urmatoarele precizari. In primul rand nu sunt trei ci mai multi arbori. Molidul argintiu care se apropie de 100 de ani din fata imobilului si care are inca o satre buna de sanatate. Pe urma fratele lui din spatele constructiei foarte sanatos si el a fost pus la pamant. Tot in curtea interioara mai sunt sapte meri care acuma infloresc. Pe urma la intrare pe partea dreapta langa saivanul de metal s-au taiat patru TUJA absolut sanatoase de vreo 50-60 de ani. O cioata avea un inceput de carie exterioara nu adanca si nu in mijloc. Cei care l-au informat pe domnul Primar cum ca ar fi fost bolnave vorbesc tampenii. TUYA nu face niciodata scorbura si nu putrezeste in mijloc ca si foioasele, bradul si molidul. TUJA se usuca repede in maxim un an si are o uscare rapida care cuprinde tot coronamentul. Bradul, Molidul se usuca din varf si uscarea totala poate dura intre 5,7,10 ani. Deci total taiati cinci bucati . Se impune si niste demiteri pe la DSP si Spatii Verzi. Estia sunt rau intentionati pana in panzele albe. Vesnica minciuna a lor este ca se taie numai uscatii, ori aici nu e deloc asa.

 • Totul se rade, se taie in acest oras.
  Asa a nenorocit si pe str. Nicolae Balcescu trei nuci minunati cetateanul de onoare al municipiului Muresan G.- Sanovil in colaborare si cu o deschidere totala a directorului de la agricultura N.Tabara. Acum e frumos si acolo…….e gol, e pustiu, ,e saharian……nu-i bai avem particule de plumb pe paine, cu filtru cancerigen 24 din 24 ore, in loc de oxigenul si iodul produs de acesti arbori minunati.
  Garda de mediu? Si ei aproba…Ei zic deocamdata, ca nu polueaza si nu blocheaza zona, o eventuala ridicare a unei constructii D-P-3E-ER pe strada Nicolae Balcecu colt cu str.Garii…vezi betoanele ridicate fara parcari, fara spatii verzi pe str.1Decembrie….halucinant.
  Vom vedea, suntem cu ochii pe ei si le vom monitoriza deciziile.

  Acest oras este aproape compromis, trist, neingrijit si din ce in ce mai mutilat iar autoritatile …constata si unele… aproba. Pana cand?

 • Nașul tăietorilor de păduri din România a fost PSD-ul. El a primit corporația Holzindustrie Schweighofer în țară, dacă la asta te referi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS