Cultură

Din weekend, mini-aqualand la Băile Figa!

Urmând politica paşilor mărunţi, dar siguri, administraţia oraşului Beclean se pregăteşte să inaugureze, vineri, miniaqualand-ul de la Băile Figa în care s-au investit peste 2,5 milioane de lei. Se dă aşadar startul distracţiei pe trei tobogane ultramoderne cu jeturi de apă, o piscină pentru copii şi două piscine cu jaccuzi.

Cele trei tobogane înalte de 10 metri, prevăzute cu bucle şi serpentine, vor avea un bazin de aterizare de 18/15 metri.

Mini-aqualand-ul de la Băile Figa va  fi inaugurat, viner, 27 iulie, la ora 13.00, anunţă Primăria Beclean.

Extinderea parcului balnear de la Figa cu un mini-aqualand a fost adjudecată, în urma licitaţiei de către firma Comlorela. Valoarea pentru care a fost parafat contractul a fost de 2,387,647 lei, fără TVA.

Proiectul a fost realizat cu o finanţare semnificativă din fonduri europene. Din banii alocaţi, s-au construit trei tobogane ultramoderne cu jeturi de apă, o piscină pentru copii, două piscine cu jaccuzi şi alte elemente moderne de divertisment acvatic.

“Băile Figa” şi-au adjudecat  titlul de “Cel mai bun proiect turistic din Regiunea Nord-Vest”, în cadrul unei gale organizate, la începutul lunii mai, la Hotelul “Fenicia” din Bucureşti. În competiţie au fost înscrise 700 de planuri administrative, toate cu finanţare europeană, iniţiate de primari de comune şi de oraşe sau de preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara; în finală s-au calificat 92 la cele 12 secţiuni.

Băile Figa sunt deschise, în sezonul estival, zilnic între orele 8.00 si 22.00.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.