Actualitate Recomandări

DSP începe controalele la firme. Amenzile pot ajunge la 25.000 de lei

Având în vedere evoluția amenințării create de infecția cu coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud recomandă societăților comerciale să respecte în regim de urgență următorul set de măsuri unitare pentru limitarea răspândirii virusului:

 • Afișarea în locuri vizibile a materialelor privind măsurile de prevenire.
 • Existența în fiecare unitate a dozatoarelor cu produse biocide pentru dezinfecția mâinilor populației și indicarea acestor locuri.
 • Asigurarea produselor biocide pentru dezinfecția mâinilor lucrătorilor.
 • Asigurarea echipamentului de protecție (mănuși și măști) pentru personalul care deservește unitățile.
 • Asigurarea de produse biocide pentru dezinfecția suprafețelor, a cărucioarelor și coșurilor de transfer produse.
 • Asigurarea de materiale de curățenie și igienă la grupurile sanitare, precum și supravegherea ca acestea să fie în cantități suficiente.
 • Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
 • Măsuri pentru evitarea formării de aglomerări de persoane în spațiile închise.
 • Consemnarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în grafice de monitorizare.
 • Aerisirea spațiilor.

Dacă până în acest moment reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud au desfășurat activități preponderent informative și preventive la societăți comerciale cu un aflux mare de clienți, în următoarea perioadă controalele se vor intensifica, putând fi aplicate amenzi.

În cazul nerespectării recomandărilor de mai sus, se sancționează societatea în cauză cu amendă de la 10.000 la 25.000 lei, conform articolului 4, litera b) din Hotărârea nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice („neîndeplinirea măsurilor, recomandărilor și a termenelor stabilite de către persoanele împuternicite din cadrul autorității de sănătate publică teritorială).

Materiale informative oficiale privind măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu virusul Covid-19, pot fi descărcate de pe site-ul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Facem apel la înțelegere și atitudine responsabilă atât din partea reprezentaților societăților comerciale cât și a cetățenilor, în vederea limitării efectelor negative generate de actualul context.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2601249766671164

6 comentarii

 • Adevarul e ca statul, prin DSP, da inca o data dovada de competenta si rigoare si porneste la vanatoare de vrajitoare tot peste amaratii din privat…. nu esti tu putin nemernic draga statule, sa dai tot in aia care au cel mai mult de tras in toata aceasta criza? Oare nu ai putea sa fii si tu partener cu cei care vor deconta cel mai mult incompetenta ta? Si toate astea cu un guvern liberal cu puteri depline….
  Inteleg ca DSP si-a rezolvat toate problemele si acum are timp de controale?

  • Sunt de acord! Insa, daca e sa lucrezi undeva unde patronul/seful tau se crede destul de sarac incat sa cumpere un dezinfectant, o cutie de manusi si o cutie de masti, asta in cazul in care ai zilnic clienti, te deplasezi mereu si ai tangenta cu oamenii…sa vina DSP-ul. Personal mi-am cumparat de toate sa nu aduc acasa vre-un virus pentru ca acasa ma asteapta copilul si mama acestuia. E chiar asa greu pentru voi patronilor (vorbesc de cazul meu unde sunt 4 oameni in firma) sa investiti max 200 lei / luna sa va protejati investitia? Pe noi care va aduc capital? Nu vreau sa spun ca trebuie incarcate firmele cu aceste costuri insa personal pot spune ca m-as fi simtit mult mai bine daca vedeam macar o firimitura de interes fata de mine si colegii mei.

  • Esti un model de urmat , dar…
   Cand e sa te ia dracu ‘, te ia si din ușa bisericii !

  • Dimineata la prima ora o sa verific pentru care afis este cea mai mica amenda sa-l dau jos si sa-l pun pe cel cu covidul (10.000) , nu de alta dar un perete este plin de astfel de informari ,doamne fereste de un incendiu.

 • Statul s-a grabit sa bage bani in biserici si catedrala mantuirii lui peste.
  Daca este o chestiune de viata si de moarte, de ce nu s-ar oferi produse biocide si micilor intreprinzatori care au mult de suferit?
  De ce mereu se pompeaza bani tocmai acolo unde nici nu ar fi cazul?
  Acum, ar trebui sa transforme miile de biserici, in spitale.
  Poate acum se vor trezi si adormitii astia, ca intr-o tara europeana, sanatatea este mai presus decat orice altceva, si intelept ar fi sa se finalizeze finantarea bisericilor, pentru ca nu folosesc la nimic. Nu primesti sanatate intrand in biserica.
  Iar medicii, ar trebui sa fie platiti pe masura pentru riscurile imense la care se supun.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.