Actualitate Recomandări

Directorul ANL, la Bistrița. Când demarează construirea a două blocuri cu 72 de locuințe

Primarul Bistriței, Ioan Turc, s-a întâlnit cu Gabriel Ionuț Stanciu, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Municipalitatea își propune realizarea unui număr de peste 200 de locuințe ANL.

Prima etapă prevede 72 de unități locative în zona Subcetate. Studiul de fezabilitate pentru realizarea acestor locuințe a fost aprobat în Consiliul Local și se referă la construirea a două blocuri cu câte 36 de apartamente, valoarea investiției fiind de 4,8 milioane de euro.

Hotărârea de CL a fost transmisă la Agenția Națională pentru Locuințe, iar în luna ianuarie a anului 2023 ANL va contracta proiectarea tehnică și execuția acestor unități locative.

Unul dintre cele două blocuri ANL care se vor construi, începând de anul viitor la Bistrița, va fi transferat unității militare, conform unei înțelegeri mai vechi între administrația locală și Ministerul Apărării Naționale care a cedat municipalității terenuri din zona Dealului Cocoș.

Delegație din orașul înfrățit Wiehl, la Bistrița

Primarul Ioan Turc a primit și vizita unei delegații din orașul german Wiehl, condusă de Hans Georg Franchy, președintele Asociației de Prietenie Germană – Săsească – Română Wiehl – Bistrița, din care a făcut parte și viceprimarul Udo Kolpe și consilierul local Jürgen Poschner.

”În spiritul prieteniei reale și al unei vechi colaborări, întâlnirea de azi a venit după vizita pe care am făcut-o în luna mai a acestui an la Wiehl, unde m-am văzut cu mulți sași și români care trăiesc în Germania. Astăzi, oaspeții care mai vizitaseră Bistrița în anii de după Revoluție au fost bucuroși să vadă transformările din vechiul burg și să audă că avem în lucru un proiect cu finanțare europeană pentru restaurarea caselor din centrul istoric, în ideea conservării patrimoniului cultural și arhitectonic lăsat de sași. După un schimb de impresii și o serie de discuții despre consolidarea unor parteneriate, la finalul întâlnirii de azi, prietenii noștri din Wiehl au putut vizita turnul Bisericii Evanghelice, a cărei reabilitare este aproape finalizată, fiind invitați apoi în Heidenfeld la evenimentul “Toamna bistrițeană”, a menționat primarul Bistriței.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.