Actualitate

Garnizoana Bistrița primește un bloc ANL. Cum justifică primarul Ioan Turc decizia

Unul dintre cele două blocuri ANL care se vor construi, începând de anul viitor la Bistrița, va fi transferat unității militare, conform unei înțelegeri mai vechi între administrația locală și Ministerul Apărării Naționale care a cedat municipalității terenuri din zona Dealului Cocoș.

”Un bloc va fi gestionat de Primăria Bistrița, celălalt va fi transferat către unitatea militară pentru că există o înțelegere anterioară pe care eu înțeleg să o respect fiindcă unitatea militară a pus niște terenuri la dispoziția Primăriei, iar Primăria s-a angajat că va construi locuințe și că o parte dintre locuințe vor merge către Armată. Până la urmă, militarii din Garnizoana Bistrița sunt oameni importanți pentru Bistrița în primul rând din punct de vedere strategic, apoi economic. Să ai o unitate militară importantă în Bistrița este un lucru foarte bun. Sunt oameni care trăiesc în Bistrița, apelează la servicii de toate felurile, oameni care au familii în Bistrița chiar dacă nu sunt bistrițeni, iar marea lor majoritate preferă să rămână la Bistrița. Eu personal am prieteni, cunoștințe, colegi de partid, oameni care au venit din altă parte și, au stat la Bistrița ca militari, iar după ce au ieșit în rezervă au preferat să rămână aici. Cred că unitatea militară este importantă și din punct de vedere economic, iar Primăria Bistrița și nici eu nu facem niciun fel de greșeală dacă spunem că un bloc e bine să meargă către ofițerii, subofițerii, personalul auxilar, cei de la unitate vor decide. Sunt oameni cu putere, cu profil, oameni care pot constitui un exemplu și oameni care – ferească Dumnezeu, vedem ce se întâmplă în lume – ar urma să fie în prima linie când vine vorba de apărarea țării”, a spus edilul Bistriței, într-o emisiune la AS-TV.


Primarul a reamintit că tot cu bani de la Guvern se va face o creșă în Subcetate și patru blocuri sociale.

”Sunt oameni care atunci când aud de genul acesta de investiții pe componenta socială nu sunt foarte mulțumiți, dar eu îi asigur pe toți de faptul că suntem obligați, atât ca administrație locală, cât și ca oameni, ca și comunitate, să ne ocupăm și de cei care au avut mai puțin noroc în această viață și să ne străduim să le asigurăm anumite facilități care pot să-i transforme, dacă nu dea zi pe mâine, poate pe copiii lor, din asistați social în oameni care vor ajuta alți oameni, vor deveni punct de sprijin pentru semenii lor. Un bloc social este aproape gata, urmează să îl atacăm pe al doilea”, a spus Turc.

18 comentarii

 • ANL ca ANL dar majoritatea iau bani de chirie de la stat iar ei stau in apartamentele lor, cumparate pe numele rudelor, asta e mai dureroasa !!!

  37
  5
 • OOO din nou ANL.Sa vedeti cum 2 blocuri sunt f… de un t… de la etajul 4 si nimeni nu are curajul sa-i faca nimic.POLITIA vine si da noroc cu nemernicul asta,pleaca dupa care incepe din nou distractia.Oare cat mai admite primaria sa ofere ajutor unor astfel de oameni.Daca nu are un ochi din cauza lui,are ajutor de handicap pentru a fi baut seara de seara,dar sa nu uitam ca este scutit de taxe.PRIMARIE FA CEVA….Freci viata a 30-40 de familii blocul 8,9 pentru un nemernic.NU SUNT RASIST DAR CU ASTIA NU MA POT INTEGRA.

 • Pt cei care criticați salariile și ieșirile la pensie.. Ce mai așteptați? An de an se scot locuri pt angajări în armata. Dacă e asa bine și nu e asa periculos cum ziceți unii… MErgeti baaa în armata. Pensie speciala și ieși la pensie repede. Nu mai stați și comentați aiurea aici.. Ca vi se calculează și vechimea din vechiul loc de munca și etc… Și asa faceți vârstă repede de pensionare…. Dar vad ca la majoritatea numa gura pe Facebook e de ei…

  1
  3
  • Hai mai mars la troaca .Din cauza astora ca tine a ajuns si armata o adunatura de pomanagii.Nu ne place băh pomana.Nici sa o primim si nici sa o dam.

  • Asai ca astepti un raspuns?
   Nooo ti l dau!!@
   In clasa mea de la generala si liceu cei cu iq scazut erau mai tot timpul pe terenul de sport ..fugeau de rupeau pamantul …si de la ore
   Cu timpul noi astia am facut scoala…ei ioc…. s a scos armata obligatorie si a aparut oportunitatea pentru voi sa nu muriti de foame….la inceput salariile au fost mici acum sunt imense si nejustificate…..PESEMNE CA UNII DINTRE VOI A AJUNS MINISTRU SAU PRIMMINISTRU…..exact ca in ragatul maimutelor

 • Stimați locuitori ai Bistriței care susțineți sau nu susțineți decizia din articol:
  1. MApN, prin ministrul Oprea, a cedat în 2010, înaintea numirii mele în funcție, terenul de pe Dealul Cocoșului pentru care domnul Crețu, primarul municipiului la acea dată a prezentat un proiect complex, cunoscut la acel momemt ca Wonderland–ul Bistriței.
  2. La schimb, primăria și MDTR prin doamna Udrea, ministru în funcție, s-au obligat să asigure circa 150 apartamente în blocuri ANL pentru militarii garnizoanei, locuințe care să fie exploatate în sistemul locuințelor de serviciu.
  3. MApN a cedat terenul în 2011, conform înțelegerii. Parte din Wanderland a fost realizat, inclusiv pârtia de ski care poate fi folosită o săptămână pe an.
  4. Criticile aduse la acest moment militarilor, profitorii momentului după unele comentarii, sunt profund neîntemeiate, mai degrabă frustrări ale unor nerealizati incapabili să înțeleagă realitatea: în fapt militarii au pierdut 50 ha de teren pentru antrenament primind în primii 10 ani praful de pe tobă.
  5. Schimbul în discutie a fost indiscutabil lipsit de eficientă pentru militarii Bg. 81 Mc., iar actuala „compensare” este mai degrabă praf în ochi în raport cu înțelegerea inițială.
  6. Dragi bistrițeni, aveți grijă și susțineți militarii garnizoanei. S-ar putea să devină cea mai mare valoare a orașului și județului.

  Cu drag pentru bistrițeni,

  Gl. Mr. (r) Dan Grecu, comandant al Bg. 81 Mc. iulie 2010 – februarie 2014.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS