Actualitate

Directorul CNLR, C-tin Rus, vă prezintă campusul școlar. Cât costă masa la cantină și internatul

(FOTO) Poftiți în campus! Constantin Rus, directorul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, a prezentat facilitățile de care vor beneficia elevii începând cu anul școlar 2016/2017, după finalizarea proiectului de peste 30 de milioane de lei. La CNLR sunt în jur de 1.780 de elevi și peste 100 de cadre didactice.

Cantina și internatul

”În sala de mese vor mânca în primul rând elevii cazați în internat. La felul cum arată, le putem numi chiar hotel școlar și respectiv restaurant școlar. Ne dorim să servească masa nu numai elevii care vor locui în internat, ci și prin demipensiune cât mai mulți elevi de la școala noastră și de la alte școli, de ce nu. În CA am stabilit o sumă, masa de prânz va fi 8 lei, iar pentru elevii din internat, cu mic dejun și cină, 16 lei. Iată, sunt niște prețuri care acoperă strict cheltuielile de producere a mâncării, fără plăți colaterale. Cantina are toate facilitățile, bucătăria are spații pentru prepararea mâncării, pentru păstrarea ei, pentru păstrat alimente, cu circuitul impus de normele europene.

Internatul cuprinde 102 locuri în cele 28 de camere cu 4 paturi și cu baie în fiecare cameră. 24 de locuri la parter, 44 la etajul I și 44 la etajul II. Mai există încă o cameră pentru cei cu dizabilități, o infirmerie, iar la mansardă sunt șase garsoniere pentru profesorii nou veniți în școală, pentru profesorii care nu au posibilitate de cazare în momentul venirii în învățământ, pentru profesorii străini care lucrează la noi în școală și care probabil că vor veni mai mulți în următorii ani, sigur, pe o perioadă determinată. Au posibilitatea de a locui aici în condiții excelente. Părinții care vin să-și înscrie copiii la internat primesc un pliant pentru a vea ce drepturi și obligații au. În cameră se face autogospodărire, adică vor primi toate cele necesare, de la găleată și mop până la detergenți, astfel încât elevii să facă curat în camera lor, ei fiind verificați de pedagogi, air în spațiile comune va face curățenie personalul nostru de îngrijire. 60 de lei pe lună costă internatul. De vineri până duminică seara elevii vor merge acasă, nu există masă, decât în condiții speciale pot plăti, rămân, li se dă hrană rece.

Avem niște facilități în internat pe care încă nu știm cum le vom pune la dispozția elevilor. La fiecare nivel există un oficieu, unde sunt plită electrică, mașină de spălat și frigider. Vom face proiecte prin care vom discuta cu elevii ce înseamnă să-și spele lenjeria. O să începem cu fetele, ele fiind mai gospodine, ca să le dăm exemplu și băieților. Pot, dacă sunt răciți, să-și facă un ceai, și pot ține mâncare în frigider. În internat vom avea elevi de la 8 la 19 ani. Prioritatea vor avea la internat elevii de la CNLR, de la CN ”Andrei Mureșanu”, de la Liceul de Muzică și Liceul de Arte, care nu au internate, celelalte au. Vom acoperi 68 de locuri pentru fete și 44 pentru băieți, nivele trebuie separate pentru a nu putea merge unii la alții, sunt minori, îi avem în grijă”

Centrul de documentare și informare

”Este lângă sala de sport veche, fostul corp C, fostele ateliere școlare. Va fi ultraperformant, va fi deservit de un profesor documentarist bibliotecar excelent, Alina Creț, bibliotecara noastră, care va fi realuizat pe un circuit prevăzut în legislație. Este mult mai mare decât alte centre, sunt șase săli echipate pentru diferite tipuri de proiecte, două dintre ele pentru depozit de carte pe rafturi mobile, celelalte pe rafturi mai mici, cu mese alăturate și cu calculatoare, 46 la număr, pentru informare online. Atunci când intră elevul pe computer,m va găsi locul unde se află cartea dorită, merge la raft să o ia, o pune la loc după ce a citi-o în sălile de liniște maximă, adică în sălile unde nu este voie să șoptească nimeni nimic, decât să citească. Sunt și săli cu mișcare unde elevul merge la raft să își ia cartea și două săli de activități de grup, pentru elevi mai mici, cu pernițe aruncate pe jos, unde cei din ciclul primar vor putea să asculte povești. Este un spațiu care va fi încărcat cu cele 30.000 de volume din biblioteca pe care o avem pe Spiru Haret. Centrul își va începe activitatea din plin la 1 octombrie, până atunci echipăm spațiile”

Baza sportivă

”Nu este finalizată sută la sută, acum începe gazonarea terenului. Varianta cu gazon sintetic era cea mai bună din punctul meu de vedere, străinii care au venit aici mi-au spus: Sunteți nebuni, la așa o bază să faceți cu gazon natural nu veți putea întreține. Vor fi puse rulouri de iarbă naturală, udarea se va face cu duze subterane, va fi ceva extraordinar. O să avem mașină de tuns iarba și personal care să deservească aspersoarele. Se va împlini un vis mai vechi al meu, și am promisiuni că în următorii doi ani vor începe lucrările și la corpul A, ca acest campus să găzduiască olimpiade școlare, întâlniri ale loturilor, unde copiii să aibă condiții excelente de cazare și masă, dar și de activități sportive și recreative. Pista de tartan este una performantă, va fi foarte utilă.

Fosta sală de sport a fost renovată de sus până jos, oferind condiții excelente. Este echipată cu tot ce trebuie, iluminarea este una impecabilă. Suprafața d einterior este un tartan special de sală, iar a doua sală de sport este una cu lungimea de 54 metri și lățimea de 7 metri, pentru atletism. O să o utilizăm ca sală de educație fizică și sport, în sfârșit vor putea lucra toate clasele iarna sau pe vreme urâtă. Aceste două săli comunică între ele mai cu seamă prin vestiare, echipate cu dulapuri speciale pentru pantofi și haine, cu baie, cu dușuri. Există multe facilități, un teren mare de baschet și două laterale pentru încălzire, teren de volei, de tenis de câmp, de handbal.

Sala nouă, construită pe fosta groapă de zgură, este una polivalentă, care are 48 de metri lungime și 27 lățime. Este o sală mare, pentru jocuri, are tribune portabile, panouri de baschet mobile, teren de volei, handbal, baschet, la dimensiuni oficiale, vestiare cu toate facilitățile, iar în exterior sunt două terenuri de baschet cu suprafață din beton, realizate prin elicopterizare, și un teren de tenis”.

AICI PUTEȚI VEDEA FOTOGRAFII DIN CAMPUSUL CNLR!

1 ctin rus campus 6 sep 16 2 ctin rus campus 6 sep 16 3 ctin rus campus 6 sep 16 4 ctin rus campus 6 sep 16 5 ctin rus campus 6 sep 16 6 ctin rus campus 6 sep 16 7 ctin rus campus 6 sep 16 8 ctin rus campus 6 sep 16

4 comentarii

  • Şi care-i, mă rog ,meritul dv., stimabile ? Ca în ultimi 25 de ani aţi fost mereu în fruntea bucatelor. Pe la consiliu, pe la liceu.
    Că aţi pierdut 4 milioane de euro finanţarea europeană, a cui e vina, cu asta cum vă lăudaţi ? Nu cumva aţi vrea să candidati in decembrie ?
    Aţi vrea dv., da nu vă lasă pana (mea) !
    Ar cam fi vremea să o tăiaţi, să nu-şi mai aducă mulţi aminte de perioada de tristă amintire, în care s-a ales praful de Liceul Liviu Rebreanu.
    Pentru că Liceul nu-i zidurile construite în zeci de ani, ci calitatea pregătirii, în continuă scădere.

  • Da cu cladirea veche care cade pe elevi nu va laudati domn derector? De cand sinteti in functii inalte liceul asta trebuia sa arate ca-n vest daca erati preocupat. Asa ca, nu va mai laudati ca nu aveti cu ce…

  • In octobmbrie mergeti la concurs?Iar profesorii pensionari mai predau la clasa 8 ne distrugeti copiii lasati prof .tanar plin de energie….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS