La concursul de gătit gulaş, organizat pentru al treilea an consecutiv de Primăria Bistriţa în cadrul Maialului bistriţean maghiar, s-au înscris echipe de bucătari amatori care au avut la dispoziţie trei ore să impresioneze juriul.
Printre participanţi s-au numărat echipele Liceului Tehnologic de Servicii Bistriţa, ale Liceului Agricol Bistriţa, ale companiei Comelf, Nadia Tătar şi bucătarii amatori din PSD, crama Murfatlar, Rareş Bertescu – câştigătorul de anul trecut, dar şi celebra de acum echipă „Familia Bundy” formată printre alţii din şeful Administraţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Cristian Parasca, fostul viceprimar PNL Florin Găurean, şi Eric Rubl, membru în Consiliul Local al Tinerilor Bistriţa.
Încă înainte de ora 10.00, când s-a dat startul oficial al ediţiei din acest an a concursului, toată lumea s-a apucat de tăiat carnea, de curăţat ceapa şi cartofii, de scos din bagaje ingredientele secrete cu care vrea să impresioneze juriul.
Nadia Tătar şi echipa PSD au început să pregătească două tipuri de gulaş, unul care are mai degrabă aspect de supă şi altul care seamănă cu o tocăniţă. „Pregătim un bob-gulaş cu fasole şi găluşte, dar mai facem şi facem şi gulaşul cu cartofi, ambele reţe ungureşti. Bob-gulaşul face parte din gama ciorbelor, e mai subţire, conţine multe zarzavaturi, boia care e dulce. Se pune şi ardei iute pentru că toate preparatele acestea urgureşti sunt puţin picante. Se pune şi puţin chimen”, ne-a spus Nadia Tătar.
Eric Rubl ne-a spus că „Familia Bundy” pregăteşte şi anul acesta un gulaş după o reţetă secretă. „În fiecare an pregătim câte o reţetă secretă. O mai schimbăm de la un an la altul, dar baza rămâne aceeaşi: carnea şi cartofii. Noi avem nişte ingrediente secrete. Unul ar fi cipeşul. Eu nu pot să vă spun decât că se găseşte peste tot”, a declarat el.
În schimb, Florin Găurean a fost ceva mai generos cu explicaţiile legate de acest ingredient. „Cipeşul este din sprânceană de râs, vârfuri de codiţă de vulpe polară, dar în anumite proporţii pe care nu le putem divulga. Cel mai mult contează distracţia, buna dispoziţie, prietenii. De-asta trebuie vârf de sprânceană de râs ca să iasă gulaşul bun. Avem un scaun rezervat patronului, însă nu ştim care e. Promovăm legea junglei. Care se aşază primul e patronul!”, ne-a spus el, specializat pe curăţat carne de vită.
Concursul a avut loc până la prânz când s-a făcut jurizarea. Câştigătorii au primit diplome, ceaune, şorţuri şi bonete de bucătari.
bagati astazi la mat cit puteti si cit este gratis. ca de maine ………