Actualitate Cultură

La Maialul bistriţean, ca la Eurovision. ”Echipa Bundy” a câştigat concursul ”Cel mai bun gulaş”

”Echipa Bundy”, din care au făcut parte, printre alţii, şeful Finanţelor Cristian Parasca, fostul viceprimar Florin Găurean şi secretarul Consiliului Local al Tinerilor Bistriţa, Eric Rubl, a ieşit în evidenţă la concursul culinar din cadrul Maialului bistriţean maghiar de la Ştrandul Municipal Codrişor nu numai prin gustul gulaşului, ci şi prin costumaţie. (GALERIE FOTO)

Cele 14 echipe înscrise la concursul ”Cel mai bun gulaş” au avut la dispoziţie trei ore pentru a prepara mâncarea din carne de porc şi de vită, timp în care atmosfera la ştrand a fost întreţinută de ansambluri maghiare şi fanfare invitate la Maialul bistriţean maghiar.

Fix la ora 13.00, trei echipe de juraţi, din care au făcut parte primarul Ovidiu Creţu, preşedintele UDMR Bistriţa, Antal Attila, şeful Direcţiei Agricole, Nuţu Tabără, şi preşedintele Forumului Democrat German Bistriţa-Năsăud, Eckehardt Zaig, au mers la pavilioanele repartizate pentru jurizare şi au acordat puncte pentru aspectul general, prezentare, gustul şi mirosul mâncării. Fiecare echipă a juriului a stabilit un câştigător, locul 1 desemnat de fiecare participând apoi la o tragere la sorţi pentru primele trei locuri.

Marele premiu a fost cucerit de ”Echipa Bundy”, care a primit un ceaun de inox de 22 de litri. Unii dintre componenţii echipei i-au aşteptat pe membrii juriului cu peruci şi bărbi false, parodiind astfel Eurovisionul şi pe controversata câştigătoare a ediţiei 2014, Conchita Wurst din Austria. ”Pe lângă un gulaş de calitate, echipa a avut o prezentare, costumaţie şi o atmosferă deosebite”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

1 echipa bundy gulas 2 echipa bundy gulas 3 echipa bundy gulas 4 echipa bundy gulas

Locul 2 (un ceaun de 15 litri) a fost obţinut de Nadia Tătar şi echipa sa, iar poziţia a treia şi un ceaun de 10 litri au revenit, în urma extragerii, Liceului Tehnologic de Servicii. SC Comelf SA şi Liceul Agricol au primit premii speciale pentru participarea la toate cele trei ediţii de până acum ale concursului. Tuturor echipelor le-au fost oferite diplome, şorţuri şi bonete de bucătari.

”Toată lumea s-a străduit să gătească un gulaş cât mai bun, important nu e cine a câştigat, ci participarea, distracţia”, a precizat primarul Bistriţei.

După festivitatea de premiere, fiecare echipă a împărţit celor veniţi în număr mare la ştrand minim 30 de porţii de mâncare, conform regulamentului competiţiei.

CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII!

1 maial gulas 2014 2 maial gulas 2014 3 maial gulas 2014 4 maial gulas 2014 5 maial gulas 2014 6 maial gulas 2014 7 maial gulas 2014 8 florin gaurean maial gulas 2014

2 comentarii

  • A fost anuntata si participarea unei echipe din Ungaria. Adevaratul maial al ungurilor s-a desfasurat la Lacul de agrement fara sa aiba vreo legatura cu Cretu. Mai multe puteti afla pe pagina web a UDMR Bistrita.

  • Pt. a scrie un articol, intai trebuie sa te si documentezi..
    Ungurii nu au avut nicio echipă care să îi reprezinte deoarece ungurilor nu le/a trebuit un maial organizat de primaria Bistrita, de PSD (la codrisor)..
    S/au descurcat si singuri (la lacul de agrement), cu o echipa din ungaria, care a asigurat mincarea (ciorba de peste, tocanita din carne de vita, paine) pentru 120 de persoane.
    Sa nu mai pomenim de vinul rosu sau alb la alegere, care de asemenea era gratis! ..
    Concluzia: primaria a organizat un maial unguresc la codrisor, unde au participat cine oare?!.. si cu ce scop?? ce a vrut sa demonstreze personajul CONCHITA de a fost asa promovata insusi de primar?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS