Actualitate

DJ 173 C Bistrița – Budacu de Jos va fi închis circulației timp de cinci luni

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va aproba în ședința extraordinară din 18 februarie o hotărâre privind închiderea circulației timp de cinci luni pe DJ 173 C între Bistrița și Budacu de Jos, pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumului.

DJ 173 C Bistrița – Budacu de Jos va fi închis circulației din 24 februarie până în 24 iulie.

Prin excepție, accesul va fi permis riveranilor, mașinilor de intervenție (pompieri, salvare, jandarmerie, poliție, etc.), autovehiculelor de transport persoane, transporturi poștale.

Traseu alternativ: Bistrița – Jelna (DJ 173) – Budacu de Jos (DJ 173 C) și retur.

Modernizarea drumului între Bistrița și Budacu de Jos (2,9 km) va fi realizată în perioada respectivă de firma Îndemânarea Prodcom. Se vor face următoarele lucrări: înlocuirea structurii rutiere (2 benzi a câte 3 m, 0,75 m acostamente pe ambele părți), 6 drumuri laterale, 7 podețe reabilitate, 3 podețe tubulare, 21 de accese din plăci de beton armat la proprietăți, șanțuri, rigole, parapet de siguranță pe 694 metri.

13 comentarii

  • La asta mă gândeam și eu.Si mai am o intrebare.Oare ce inseamna riverani pentr cei care au luat o astfel de hotărâre????

 • A luat cineva in calcul canalizarea in zona dealului Budacului? Se va asfalta, dupa care se va sparge din nou toata strada, asa cum de altfel s-a mai procedat si in 2014-2015 cand strada, noua fiind, a fost sparta in totalitate pentru a se reface canalizarea.

 • oare nu ar trebui realizata bucata rupta de drum de la podul jelnii cum se urca inspre deal???

  asta si pentru a fluidiza traficul , dar si pentru ca ar fi cazul deja sa se faca odata

 • Cînd lați asfaltat prima dată nu ati putut sa-l faceți să nu se lase ați făcut lucrări de-a …..acum să mergem pe la Jelna avem copii la școală la posta veche trebuie să ocolesc rusine

 • Ocolișul nu e mare, nici ca timp, nici ca distanță. Problema e că tot traficul din zona respectivă se va muta pe Jelna-Bistrița, deci practic traficul se va dubla, iar drumul surpat de 6 luni se va rupe si mai tare. Deja se circulă greu din cauza drumului surpat și în general tot traseul este într-o stare proastă. Va fi dezastru.

 • Neintelegerea vine din alaturarea a doua planuri topografice-unul cu drumurile judetene pozitionat in pagina invers,din cit am invatat in scoala scrisul se pozitioneaza pe directia Nord,iar celalt probabil un extras din planul urbanistic al orasului Bistrita.

  • Daca deseneaza clar ce anume trebuie facturat, dupa aia e mai penala treaba pentru ca nu se pot justifica niste sume astronomice.
   Asa, cu toata lucrarea mai în ceata, se cheltuie „cât trebuie”, pentru ca „se poate”.

 • Nu este cam scump pentru 2,3 km?
  Cate e halatu,? halatul domnule.
  Daca ar verifica cineva cat s-a cheltuit petru drumurile adfaltate din judet, poate ca asfaltam pana la rusi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS