Sănătate

Doar 11% dintre medicii de familie din Bistrița-Năsăud au semnat acte adiționale la contractele cu CJAS

Doar 16 medici de familie din Bistrița-Năsăud din 143, ceea ce echivalează cu un procent de 11%, au semnat acte adiționale pentru luna iunie cu Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud.

Președintele CJAS, Szekely Vilhem, a declarat, marți, că ceilalți medici de familie au anunțat instituția că nu sunt de acord cu condițiile noi de contractare care ar fi, în opinia lor, atât în dezavantajul lor, cât și al pacienților.

„Ceilalți medici de familie ne-au anunțat că mai așteaptă să vadă ce se mai întâmplă. Noi le-am sugerat să vină și să încheie acte adiționale măcar pentru luna aceasta pentru ca pacienții să nu aibă de suferit, dar nu au venit decât 16. Mai așteptăm. Personal o să-i sun pe fiecare să văd ce au de gând. Suma pe care am primit-o pentru luna aceasta este sensibil mai mică decât cea de anul trecut, dar trebuie să menționăîm că am primit mai puțini bani fiindcă anul trecut nu i-am cheltuit pe toți”, a declarat el.

Potrivit sursei citate, în iunie 2010, CJAS Bistrița-Năsăud a avut 13,356 milioane de lei pentru medicina primară, iar acum, pentru luna în curs, a primit 13, 33 milioane de lei.

În schimb, CJAS a semnat deja acte adiționale cu șapte ambulatorii de specialitate, cu 31 de medici stomatologi și cu trei instituții care se ocupă de îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

Totodată, au fost semnate și acte adiționale cu 58 de firme din întreaga țară care se ocupă de producerea sau comercializarea dispozitivelor medicale, cum ar fi protezele.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.