Sănătate

De ce e bine să mănânci cireșe

Cireșul este cunoscut încă din neolitic, fiind adus în Europa pe vremea romanilor. Originar din zona cuprinsă între Marea Neagră și Marea Caspică, el poate fi întâlnit astăzi pe toate continentele. Se cultivă cu predilecție în Europa și Asia.

Fiind o sursă bogată de antioxidanți și de vitaminele A, B și C, cireșele împiedică îmbătrânirea prematură a pielii și întreține țesuturile (tegumente, mucoase, epitelii). Începând cu vârsta de 40 de ani, unii indivizi pot suferi de acidoză (creșterea anormală a acidității) sau de alcaloză (creșterea anormală a alcalinității). Prin acțiunea lor de reechilibrare a pH-ului sangvin, cireșele preîntâmpină sau atenuează afecțiunile care pot apărea ca urmare a acestor dezechilibre.

Datorită conținutului mare de apă (70%), cireșele sunt un excelent diuretic, depurativ și laxativ. Una sau două zile de cură de cireșe reprezintă o veritabilă detoxifiere a corpului, înlesnind eliminarea deșeurilor și toxinelor din organism. Cireșele sunt recomandate reumaticilor, persoanelor care suferă de gută, artrită, obezitate sau de constipație, celor cu litiaze renale și biliare, dar și diabeticilor, deoarece conțin predominant zaharuri ușor de asimilat de către aceștia.

Pentru că sunt bogate în minerale (fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu), cireșele sunt ideale pentru persoanele, anemice, cu stări avansate de oboseală și pentru copiii cu probleme de creștere. Conținutul de magneziu le recomandă drept un excelent sedativ și antidepresiv. Cireșele stimulează organismul și au o acțiune favorabilă asupra imunității naturale, având și o funcție de reglare a aparatului digestiv, în special a fermentației intestinale.

Sursa: unica.ro

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS